Hutten Metaal Yamaha Racing heeft de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde op sterke wijze af weten te sluiten. Micha Boy de Waal reed de sterkste wedstrijd van het kampioenschap en wist zesde te worden in de daguitslag.

Op het snelle circuit van Lichtenvoorde vloog de Waal rond in de training. Hij perste er een hele snelle tijd uit waarmee hij zich als zesde kwalificeerde voor de wedstrijd. Met zijn tijd zat hij binnen de seconde van snelste man, Glenn Coldenhoff.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als zesde aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase stootte hij door naar een vijfde plaats en wist zich hier in de rest van de manche netjes staande te houden. Ook in de tweede manche reed de Waal sterk en wist opnieuw een constante wedstrijd af te werken. Ditmaal werd hij zesde waarmee hij ook zesde werd in de daguitslag.

Raivo Dankers kwam aan de start in de 250 klasse en zette zijn sterke rijden van de afgelopen weken verder. In de training had hij al snel een goed gevoel te pakken op de baan en zette een snelle vijfde tijd op de klok.

In de eerste manche pakte Raivo een goede start en werkte zich in de beginfase op van een achtste naar een zevende plaats. Hij hield zich hierop goed staande en had aansluiting met een groepje van rijders voor hem. Echter door een harde valpartij verloor hij veel tijd en werd teruggeslagen naar een negende plaats. Raivo kon niet meer in het juiste ritme komen en viel even terug naar een elfde plaats. In de slotfase wist hij nog een positie goed te maken en kwam als tiende over de finish.

De tweede manche begon met een tegenslag voor de crosser uit Heesch want hij kwam ten val en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Vanaf een laatste plaats begon hij aan een inhaalrace en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. Dankers zette alles op alles en wist er nog een achtste plaats uit te halen.

Met een tiende en een achtste plaats in de manches eindigde Raivo op achtste plaats in het dagklassement en is in de eindstand van het kampioenschap op een negende plaats geeindigd.

Hutten Metaal Yamaha Racing zal zich nu gaan voorbereiden op de Grand Prix van Tsjechie, die aankomend weekend op het programma staat.

Daguitslag Dutch Masters 500 Zwarte Cross Lichtenvoorde:
1 Glenn Coldenhoff 47 Pnt
2 Romain Febvre 45 Pnt
3 Arminas Jasikonis 42 Pnt
4 Pauls Jonass 36 Pnt
5 Brian Bogers 31 Pnt
6 Micha Boy de Waal 31 Pnt

Daguitslag Dutch Masters 250 Zwarte Cross Lichtenvoorde:
1 Roan van de Moosdijk 50 Pnt
2 Calvin Vlaanderen 42 Pnt
3 Adam Sterry 38 Pnt
4 Tom Vialle 34 Pnt
5 Mikkel Haarup 30 Pnt
8 Raivo Dankers 24 Pnt