Hutten Metaal Yamaha Racing heeft met Raivo Dankers en Micha Boy de Waal goed gescoord in de Grand Prix van Duitsland. Raivo Dankers wist in het EMX250 kampioenschap in het Duitste Teutschenthal een zesde plaats weten te behalen.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Raivo had al snel een goed ritme te pakken en reed in een groepje. Lang hield hij stand in de top tien maar in de slotfase viel hij er met een elfde plaats uiteindelijk net buiten.

De crosser uit Heesch kwam sterk terug voor de tweede manche. Ditmaal was zijn start nog beter en ging hij de strijd aan om de top vijf plaatsen. Nadat hij op een vierde plaats uit de eerste ronde kwam, hield hij lang stand op een vijfde plaats. Dankers weerde zich kranig en ondanks dat hij met nog een aantal ronden te gaan terugviel naar een zesde plaats bleef hij vechten tot aan de finishvlag, met een zesde plaats als resultaat.

In het dagklassement eindigde Raivo op een goede zesde plaats en is hiermee opgeklommen naar een negende plaats in de tussenstand.

Micha Boy de Waal en Sven van der Mierden kwamen uit in de MXGP klasse. Op zaterdag was al te zien dat Micha steeds beter in zijn ritme begint te komen. In de tijdtraining kwam hij uit op een 22ste tijd en hij kwalificeerde zich als 21ste. Hiermee liet hij zien dat hij op zondag mee kon gaan strijden om de punten. In zowel de eerste als de tweede manche vocht de Waal voor wat hij waard was en pakte met een achttiende en negentiende plaats in de manches vijf punten.

Sven van der Mierden kwalificeerde zich als vierentwintigste maar miste op zondag het vertrouwen om mee te kunnen strijden om de punten. Na een slechte start in de eerste manche kon hij niet lekker in zijn ritme komen en strandde op een vierentwintigste plaats. Ook in de tweede manche ontbrak het hem in de beginfase aan het juiste ritme. Later in de wedstrijd begon het beter te gaan maar verder dan een zesentwintigste plaats kwam hij niet.

De volgende wedstrijd van Hutten Metaal Yamaha Racing is op 21 juli de finale van de Dutch Masters of Motocross in Lichtenvoorde.

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.