Hutten Metaal Yamaha Racing heeft een succesvolle Grand Prix van Letland achter de rug. Micha Boy de Waal scoorde zijn eerste vijf punten van het seizoen. Ook Sven van der Mierden was in beide manches in de punten te vinden en Raivo Dankers werd vijfde in de EMX250 klasse.

Raivo begon overtuigend aan het weekend door in de tijdtraining op zaterdag de snelste tijd in zijn groep neer te zetten. Gedurende de sessie wist hij zijn tijd meerdere keren te verbeteren en dit zorgde voor veel vertrouwen voor in de manches. In zowel de eerste als de tweede manche kwam Raivo niet lekker weg bij de start. In de waves had hij de juiste lijn te pakken en wist hier in de eerste manche vele plaatsen winst te boeken. Dankers stootte door naar een derde plaats en wist hier lang op stand te houden. Echter in de slotfase moest hij Alberto Forato nog laten passeren waardoor hij op nette vierde plaats over de finish kwam. In de tweede manche moest Raivo opnieuw een inhaalrace rijden. Van rond de vijftiende plaats kwam hij terug naar voren en gaf alles om de rijders voor hem zo snel mogelijk te passeren. Dankers wist de ene na de andere rijder te passeren en finishte op een goede zevende plaats, waarmee hij vijfde werd in de daguitslag. Met dit goede resultaat is hij in de tussenstand van het Europees Kampioenschap opgeklommen naar een veertiende plaats.

Sven had op zaterdag nog niet het juiste gevoel op de baan en kwalificeerde zich in de MXGP klasse als vierentwintigste. In de manches op zondag ging het vele malen beter. In de eerste manche begon hij rond de twintigste plaats maar door een valpartij werd hij teruggeslagen naar een zevenentwintigste plaats. Met een goed ritme kwam hij terug naar voren en wist met een twintigste plaats nog een WK punt te pakken. In de tweede manche startte hij rond de achttiende plaats en wist zich hier de hele manche goed op te handhaven. Verschillende keren wisselde hij van positie en kwam op een sterke zeventiende plaats over de finish, wat hem opnieuw vier punten opleverde.

Micha zocht in de vrije training op zaterdag nog wat naar de juiste afstelling met de vering. In de tijdtraining stond het allemaal goed en wist hij er een snelle zeventiende tijd uit te persen. Ook in de kwalificatieheat kwam hij sterk voor de dag en wist met een goed ritme opnieuw zeventiende te worden. Het goede gevoel zat erin bij de crosser uit Veen en dit liet hij ook in de eerste manche zien. De hele manche reed hij rond de vijftiende a zestiende plaats en kwam als zestiende over de finish waarmee hij vijf punten wist te pakken. In de tweede manche pakte hij opnieuw een goede start maar helaas kwam hij met een andere rijder in aanraking en kwam hard ten val. Omdat de motor veel schade op had gelopen, moest hij even terug naar de pits waarbij veel tijd verloren ging. Toen de Waal weer aan het rijden ging, kwam hij nog goed terug maar kwam met een 22ste plaats helaas net niet tot scoren.

Aankomend weekend zal het volledige Hutten Metaal Yamaha Racing starten in de tiende wedstrijd van het wereldkampioenschap in het Duitse Teutschenthal.

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.