Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Orlyonok, Rusland een top vijf plaats weten te behalen. Dankers reed een dijk van een tweede manche waarin hij lang op een derde plaats reed en met een vijfde plaats zijn beste resultaat van dit seizoen wist te behalen.

Op zaterdag had de crosser uit Heesch even tijd nodig om zijn draai te vinden op het harde circuit van Orlyonok. De baan was verraderlijk glad en ook de temperaturen lagen hoog. Dankers kwam in de tijdtraining ondanks verwoede pogingen niet verder dan een zeventiende tijd en was vastbesloten om het in de manches beter te doen.

In de eerste manche startte Dankers buiten de top tien en kwam op een dertiende plaats uit de eerste ronde. Omdat de verschillen tussen de rijders bijzonder klein waren, ontstond er een spannende strijd om de posities. De hele manche heeft Raivo rond de dertiende plaats gereden maar moest in de slotfase nog een positie afstaan aan de kampioenschapsleider Alberto Forato en werd vijftiende.

Dankers wist dat hij met een betere start verder naar voren moest kunnen zitten. Dit lukte in de tweede manche want Raivo kwam in de kopgroep uit de eerste bocht en wist gelijk door te stoten naar de derde positie. In de eerste helft van de wedstrijd wist hij stand te houden op deze positie en reed vervolgens tot in de slotfase op een vierde plaats. Net als in de eerste manche kwam Forato nog hard opzetten en die verwees Raivo nog een plaats terug waardoor de crosser uit Heesch op een nette vijfde plaats over de finish wist te komen.

In het dagklassement eindigde Raivo op een tiende plaats en na de wedstrijd in Rusland staat hij zeventiende in de tussenstand van het Europees Kampioenschap. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Letse Kegums.

Daguitslag EMX250 Rusland:
1 Roan van de Moosdijk 47 Pnt
2 Stephen Rubini 45 Pnt
3 Rene Hofer 42 Pnt
4 Giuseppe Tropepe 29 Pnt
5 Jeremy Sydow 20 Pnt
10 Raivo Dankers 22 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Stephen Rubini 165 Pnt
2 Alberto Forato 163 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 144 Pnt
4 Rene Hofer 110 Pnt
5 Giuseppe Tropepe 96 Pnt
17 Raivo Dankers 34 Pnt

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.