Raivo Dankers en Sven van der Mierden van Hutten Metaal Yamaha Racing zijn in de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen op een zevende en achtste plaats geeindigd. Micha Boy de Waal liet een goede snelheid zien maar kende tegenslag op het heuvelachtige circuit.

Raivo Dankers voelde zich als een vis in het water op het harde circuit van Rhenen. In de tijdtraining had hij het juiste ritme nog niet helemaal gevonden en strandde op een zestiende tijd. Wel lagen de tijden allemaal dichtbij elkaar en wist Raivo dat er met een goede start meer in moest kunnen zitten.

In zowel de eerste als de tweede manche pakte Raivo een goede start en kon beide keren in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Sterk rijdend ging hij de strijd aan met verschillende Grand Prix-rijders en wist met een achtste en zevende plaats in de manches netjes zevende te worden in het dagklassement. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross is hij opgeklommen naar een negende plaats.

Na zijn opgelopen polsblessure in Portugal kwam Sven van der Mierden niet volledig fit aan de start in Rhenen. Toch wist hij in het sterke deelnemersveld positief aan de dag te beginnen door een achtste tijd op de klok te zetten. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als zevende aan de wedstrijd kon beginnen en als achtste uit de eerste ronde kwam. Gedurende de wedstrijd moest hij even een plaats afstaan aan Lars van Berkel maar Sven herstelde zich in het tweede deel van de wedstrijd wist toen de achtste plaats nog weer terug te pakken.

De start van de tweede manche was een stuk minder goed en ditmaal kwam hij pas op een vijftiende plaats uit de eerste ronde. Met een goed ritme wist hij terug te komen naar voren en finishte op een negende plaats waarmee hij achtste werd in de daguitslag.

Micha Boy de Waal kende een dag vol met tegenslag in Rhenen. In de eerste manche kreeg hij af te rekenen met een elektronisch probleem waardoor het rijden niet lekker ging en hij genoegen moest nemen met een negentiende plaats. In de tweede manche was hij belust op revanche en pakte een goede start. Lang reed hij op een achtste plaats totdat er een steen tussen het koppelingsplaatje op het blok kwam waardoor de koppeling bleef hangen. Micha ging snel de pits in maar omdat het twee ronden duurde voordat het euvel verholpen was, kon hij ook in deze manche een goed resultaat vergeten. Teleurgesteld kwam de crosser uit Veen op een vierentwintigste plaats binnen.

Volgend weekend zal Raivo Dankers voor Hutten Metaal Yamaha Racing aan de start komen in de volgende EMX250 wedstrijd in Rusland. Micha en Sven zullen hier niet starten en gaan werken aan hun vorm om na blessureleed weer snel terug te kunnen keren in het wereldkampioenschap.