Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in het Franse St. Jean d’Angely zeven punten weten te scoren. Dankers wist in beide manches een redelijk goede start te pakken. In de eerste manche wist hij dit om te zetten in een veertiende plaats. In de tweede manche reed hij in de top tien toen hij aangetikt werd door een andere rijder en ten val kwam. Omdat hij later in de manche nog twee fouten maakte finishte hij ditmaal net buiten de punten.

In de kwalificatie zat het allemaal dichtbij elkaar. Raivo wist zich met een zestiende tijd te kwalificeren maar mocht hiermee in beide manches pas als 32ste oprijden naar het starthek. Omdat het startveld erg breed is in St. Jean d’Angely is het voor iedereen mogelijk om een goede start te pakken.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche pakte Raivo een goede start en kon net buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker en dit zorgde ervoor dat hij zich op wist te werken naar een tiende plaats. Omdat hij net iets te voorzichtig reed, werd hij door een aantal rijders gepasseerd en deze rijders wist hij in het verloop van de manche niet meer terug te pakken. Raivo finishte als veertiende en pakte hiermee zeven EK punten.

Ook in de tweede manche pakte hij een goede start en kreeg al snel de negende plaats in handen. Helaas werd hij in het heetst van de strijd aangetikt door een andere rijder en kwam ten val. Raivo werd hierdoor teruggeslagen naar een twintigste plaats maar wist zich niet veel later terug op te werken naar een negentiende plaats. Helaas ging hij in de slotfase nogmaals in de fout waardoor hij net buiten de punten finishte.

In het dagklassement eindigde Raivo op een eenentwintigste plaats en in de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij nu de vijfentwintigste plaats.

Micha Boy de Waal kon op zaterdag in de trainingen van de MXGP klasse nog niet lekker in zijn ritme komen. Pas in de kwalificatieheat begon het beter te gaan waarin hij op een vijfentwintigste plaats over de finish wist te komen.

In de eerste manche zat het tegen voor Micha want een slechte start en twee valpartijen brachten hem niet verder dan een negenentwintigste plaats. In de tweede manche pakte hij een goede start en kon in de top twintig aan de wedstrijd beginnen. Echter omdat hij niet lekker in zijn ritme zat, verloor hij in de beginfase veel plaatsen. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan en wist hij nog terug te komen naar een zesentwintigste plaats.

Aanstaande donderdag zal Hutten Metaal Yamaha Racing aan de start komen in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Rhenen.

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.