Hutten Metaal Yamaha Racing heeft een moeilijke zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda gekend. Zowel Sven van der Mierden als Micha Boy de Waal misten het ritme op het harde circuit om mee te kunnen strijden om de WK punten.

Voor beide rijders was de wedstrijd in Portugal weer de eerste sinds lange tijd op harde ondergrond. Sven en Micha zijn beiden aan het terug komen van blessures en misten dit weekend duidelijk het ritme op de harde ondergrond.

Sven kwam in de eerste manche niet goed weg bij de start en moest vanuit de achterhoede terug naar voren komen. Het rijden ging niet makkelijk maar toch zette Sven door en finishte als zevenentwintigste. In de tweede manche kwam hij bij de start hard ten val en liep hierbij een dikke pols en een pijnlijke knie en nek op. Dit betekende voor hem het einde van de wedstrijd.

Micha kwam in de eerste manche net een plaats voor Sven over de finish en werd zesentwintigste. Ook hij raakte bij de start betrokken bij een valpartij en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Omdat zijn achterstand al zodanig groot was, was de kans op het scoren van punten al verkeken. Micha werd als achtentwintigste geklasseerd en keerde teleurgesteld terug naar de paddock.

Ondanks dit moeilijke weekend blijft Hutten Metaal Yamaha Racing positief en gaat zich nu voorbereiden op de Grand Prix van Frankrijk, die aankomend weekend op het programma staat. 

Daguitslag MXGP Portugal:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Arnaud Tonus 40 Pnt
4 Clement Desalle 33 Pnt
5 Jeremy Seewer  29 Pnt
28 Micha Boy de Waal 0 Pnt
30 Sven van der Mierden 0 Pnt

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.