Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing is in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross 250 in Oss een manche in de top tien geeindigd. Dankers kwam in de eerste manche tijdens zijn opmars naar voren ten val en moest met een beschadigde motor terug naar de paddock. In de tweede manche kwam hij sterk terug en finishte op een goede achtste plaats.

De wedstrijd in Oss was een thuiswedstrijd voor Raivo. Echter was er van thuisvoordeel geen sprake omdat je nooit op het circuit van Oss mag trainen. Raivo had er zin in en begon positief aan de dag door in het veld met verschillende Grand Prix toppers een dertiende tijd neer te zetten.

In de eerste manche kwam Raivo niet goed uit de start en begon van rond de twintigste aan de wedstrijd. In de drukke beginfase wist hij zich op te werken naar een vijftiende plaats en had zeker uitzicht op meer. Echter stuitte Raivo op een rijder waardoor zijn rondetijden flink naar beneden gingen. Raivo probeerde van alles om hem te passeren maar bij een inhaalmanoeuvre ging het helemaal mis. Hij raakte het achterwiel en kwam ten val. Met een krom stuur en een afgebroken koppelingshendel was het niet meer mogelijk om verder te rijden waardoor Raivo teleurgesteld de wedstrijd verliet.

Gebrand op een goed resultaat ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er beter bij met de start en kon in de top vijftien aan de wedstrijd beginnen. Al snel kwam hij de top tien binnen en had een goed ritme in handen. Dankers zette in de slotfase nog even een sterk eindschot in, wat hem twee plaatsen winst opleverde. Tevreden kwam hij op een achtste plaats over de finish en liet hiermee zien dat hij de snelheid heeft om in de top tien te kunnen finishen.

Omdat Raivo in de eerste manche niet tot scoren kwam, is hij in het dagklassement op een vijftiende plaats geeindigd. Over drie weken gaat het kampioenschap verder op het zandcircuit van Axel.

Daguitslag Dutch Masters 250 Oss:

1 Henri Jacobi 50 Pnt
2 Jago Geerts 40 Pnt
3 Adam Sterry 31 Pnt
4 Jed Beaton 27 Pnt
5 Kade Walker 26 Pnt
15 Raivo Dankers 13 Pnt