Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Lelystad net naast het podium geeindigd. Dankers kwam in beide manches op een vierde plaats over de finish, wat ook zijn uitslag was in het dagklassement.

De opkomst was groot in Lelystad en hierdoor werd er in twee groepen getraind. Raivo wist in zijn groep een zesde tijd neer te zetten, wat voldoende was voor een goede startplaats in de beide manches. 

In de eerste manche pakte de crosser uit Heesch een goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. In de eerste helft van de wedstrijd hield hij goed stand op een derde plaats maar werd toen gepasseerd en viel terug naar een vierde plaats. Raivo hield de derde man in het vizier maar kon het verschil niet maken in de slotfase en finishte als vierde.

In de tweede manche had Raivo meer werk aan de winkel want hij kwam niet goed uit de start en kwam pas buiten de top tien uit de eerste ronde. Ondanks dat het op het circuit van Lelystad moeilijk was om in te halen kwam Raivo gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. Hij kreeg de aansluiting met het groepje dat streed om de vierde plaats en wist al deze rijders te passeren. Het gat met de derde man was te groot waardoor Dankers na een sterke inhaalrace als vierde werd afgevlagd.

Met tweemaal een vierde plaats in de manches eindigde Raivo op een vierde plaats in het dagklassement. Aankomend weekend staat voor de crosser uit Heesch de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op het programma in Axel.

Daguitslag ONK 250 Lelystad:
1 Roan van de Moosdijk 100 Pnt
2 Rene de Jong 86 Pnt
3 Rick Elzinga 80 Pnt
4 Raivo Dankers 76 Pnt
5 Freek van der Vlist 72 Pnt

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.