Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap 250 in het Italiaanse Arco di Trento zijn eerste punten weten te scoren. De crosser uit Heesch streed in de eerste manche voor iedere positie en kwam als zestiende over de finish. In de tweede manche kwam hij niet goed uit de start en zorgde een moment waarbij hij tot stilstand kwam ervoor dat zijn opmars onderbroken werd waardoor hij niet verder kwam dan een achtentwintigste plaats.

Door de hevige regenval op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd lag het circuit er op zaterdagochtend modderig bij. Dit zorgde ervoor dat er verraderlijke sporen in het circuit kwamen te liggen. In de tijdtraining stond Raivo lang net naast kwalificatie. Echter in de slotfase werd er besloten om een andere band aan de achterzijde te monteren. Dit pakte goed uit want Dankers wist zijn tijd met een groot verschil te verbeteren en kwalificeerde zich als achttiende voor de wedstrijd.

Ondanks dat hij helemaal vanaf de buitenzijde moest starten, kwam hij er in de eerste manche goed tussendoor in de eerste paar bochten en kon rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Raivo kende een sterke beginfase waarin hij lang op een elfde plaats reed. Er werd op het scherpst van de snede gestreden en verschillende keren wisselde hij van positie. Toch weerde Raivo zich kranig en sloot de manche af als zestiende waarmee hij vijf punten pakte.

De start van de tweede manche was vele malen minder goed en ditmaal kwam hij buiten de top dertig uit de eerste ronde. Raivo begon aan een opmars en wist verschillende plaatsen winst te boeken. Echter tijdens zijn opmars kwam hij even tegen de kant tot stilstand waarbij er weer verschillende plaatsen verloren gingen. Vanaf een vijfendertigste plaats begon hij opnieuw aan een inhaalrace en wist in het resterende deel van de wedstrijd nog verschillende rijders te passeren. Raivo haalde het niet meer tot in de punten en finishte op een achtentwintigste plaats.

In het dagklassement eindigde Raivo op een 22ste plaats en in de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij de zevenentwintigste plaats. Aankomend weekend zal de crosser uit Heesch starten in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.

Daguitslag EMX250 Italie:
1 Alberto Forato 50 Pnt
2 Stephen Rubini 44 Pnt
3 Guiseppe Tropepe 36 Pnt
4 Pierre Goupillon 33 Pnt
5 Rene Hofer 31 Pnt
22 Raivo Dankers 5 Pnt

Tussenstand Europees Kampioenschap 250:
1 Alberto Forato 100 Pnt
2 Stephen Rubini 80 Pnt
3 Pierre Goupillon 67 Pnt
4 Roan van de Moosdijk 63 Pnt
5 Rene Hofer 63 Pnt
27 Raivo Dankers 5 Pnt

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.