Sven van der Mierden van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de kwalificatieheat van de Grand Prix van Italie een blessure opgelopen. Na een goede beginfase waarin van der Mierden in de top twintig reed, verloor hij vlak voor een schans de controle over de motor en kwam ongelukkig ten val.

Bij de valpartij heeft de crosser uit Valkenswaard een middenhandsbeentje en een vinger gebroken waardoor hij de komende weken buiten de strijd zal zijn.

‘’Het is erg jammer dat dit is gebeurd maar het hard erger kunnen zijn. Het was een zware valpartij waarbij ik zwaarder geblesseerd had kunnen raken. Ik vlieg vanavond al terug naar huis om zo snel mogelijk een specialist naar de blessure te laten kijken. De komende weken kan ik sowieso niet in actie komen en we hebben besloten om pas terug te keren wanneer ik weer volledig fit ben,’’ vertelt een teleurgestelde Sven van der Mierden.

Volgend weekend staat de start van de Dutch Masters of Motocross in Oss op het programma. Hier zal Sven sowieso niet aan de start komen. Wanneer hij terug zal keren in de wedstrijden, wordt later bekeken.

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.