Hutten Metaal Yamaha Racing blikt met gemengde gevoelens terug op haar thuis Grand Prix in Valkenswaard.

In eerste instantie leek het erop dat ze met Sven van der Mierden twee punten gingen scoren in de MXGP klasse maar helaas zorgden vijf strafplaatsen ervoor dat ze niet tot scoren kwamen.

Het weekend begon voor van der Mierden niet volledig volgens plan want door een valpartij in de kwalificatieheat liep hij een pijnlijke schouder op waardoor hij op zondag diep moest gaan om mee te strijden voor de WK punten. In de eerste manche lukte dit met een eenentwintigste plaats net niet. In de tweede manche kwam de crosser uit Valkenswaard sterk voor de dag en wist op een negentiende plaats over de finish te komen. Echter na de finish produceerde zijn motor bij de geluidscontrole teveel geluid waardoor hij vijf strafplaatsen kreeg en dus in de uitslag terug viel naar een vierentwintigste plaats.

Micha Boy de Waal kwalificeerde zich op zaterdag sterk voor de wedstrijd. De crosser uit Veen wist op zijn Yamaha YZ450F op een twintigste plaats over de finish te komen en dit was voor Micha een mooie opsteker. Echter in de manches op zondag zat het tegen. Hij raakte bij de start van de eerste manche betrokken bij een valpartij en ook in de tweede manche zorgde een valpartij in de beginfase ervoor dat hij niet tot scoren kwam in de manches.

Raivo Dankers maakte zijn Grand Prix debuut in de MX2 klasse. Op voorhand wist hij niet wat hij ervan kon verwachten maar hij kwam in beide manches heel dichtbij de punten. Vechtend voor alles wat hij waard was wist hij er een 22ste en 24ste plaats uit te halen waarmee hij tevreden het circuit verliet!

Aankomend weekend staat voor Hutten Metaal Yamaha Racing de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP op het programma in het Italiaanse Arco di Trento. Ook Raivo zal hier aan de start komen in de tweede wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap.

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.