Hutten Metaal Yamaha Racing heeft de eerste Grand Prix van seizoen 2019 erop zitten. Het was een wedstrijd waarin vooral gebouwd moest worden aan het wedstrijdritme en waarin veel ervaring opgedaan werd op de harde ondergrond. Sven van der Mierden en Micha Boy de Waal slaagden hier goed in en ondanks dat ze buiten de punten finishten, kunnen ze terug blikken op een leerzaam weekend. Ditzelfde gold voor Raivo Dankers die in Engeland zijn eerste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap reed.

In de eerste manche zocht Sven de hele manche naar het juiste ritme. Ook had hij het moeilijk om de juiste lijnen op het circuit te vinden. Sven gaf niet op en verzamelde ervaring maar moest wel genoegen nemen met een dertigste plaats. In de tweede manche ging het een stuk beter met de crosser uit Valkenswaard. In de beginfase ging hij goed mee met de rijders voor hem en reed op een 23ste plaats. Door een valpartij verloor hij kostbare tijd maar toch wist hij de manche op een nette vierentwintigste plaats af te sluiten.

Voor Micha Boy de Waal was het weer zijn eerste wedstrijd sinds zeven maanden. Op voorhand wist hij niet wat hij kon verwachten maar hij deed het netjes en heeft het hele weekend aan zijn ritme gewerkt. In de eerste manche ging het lekker en wist hij zonder grote risico’s te nemen op een zevenentwintigste plaats over de finish te komen. In de tweede manche had hij het moeilijker maar hij was vastbesloten om de finish te halen, wat resulteerde in een achtentwintigste plaats.

Voor Raivo Dankers verliep de eerste wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap anders dan gehoopt. In de tijdtraining kwam hij ondanks verwoede pogingen niet verder dan een eenentwintigste tijd waarmee hij reserve was voor de wedstrijd. Omdat er voor de eerste manche geen afmeldingen waren mocht hij nog niet rijden. Dit was in de tweede manche wel het geval maar helaas kwam hij hierin na twee goede ronden ten val. Na de valpartij kon hij niet meer in zijn ritme komen waardoor het een weekend werd om snel te vergeten!

Aankomend weekend staat voor Hutten Metaal Yamaha Racing de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard op het programma.

Daguitslag MXGP Engeland:
1 Antonio Cairoli 47 Pnt
2 Tim Gajser 45 Pnt
3 Gautier Paulin 42 Pnt
4 Clement Desalle 32 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 31 Pnt
26 Sven van der Mierden 0 Pnt
30 Micha Boy de Waal 0 Pnt

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.