Sven van der Mierden van Hutten Metaal Yamaha Racing is in de derde wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap MX1 in Mantova opnieuw in de top tien geeindigd. Van der Mierden kwam na een matige start sterk terug naar voren en werd tiende. Ook in de superfinale had hij de aansluiting met de top tien totdat hij in de fout ging en zeventiende werd. Raivo Dankers kende in de MX2 klasse tegenslag en brak zijn sleutelbeen!

De omstandigheden waren vele malen beter dan een week eerder in Ottobiano. Er stond opnieuw een ijzersterk deelnemersveld vol met Grand Prix toppers waarin Sven een vijftiende tijd neer wist te zetten in de training.

In de eerste manche kwam Sven niet goed weg bij de start en kwam buiten de top vijftien uit de eerste bocht. ‘’Vanaf daar ben ik mijn eigen wedstrijd gaan rijden. Ik wist verschillende rijders te passeren en kwam op een goede tiende plaats over de finish,’’ vertelt Sven.

Ook in de superfinale kwam van der Mierden sterk voor de dag. Hierin namen de beste MX1-rijders het op tegen de beste MX2-rijders. Na de start zat hij in de top vijftien en reed in een groepje tot aan de negende man. Het rijden ging lekker totdat hij een fout maakte en teruggeslagen werd naar een achttiende plaats. Sven liet het hier niet bij zitten en wist in de slotfase nog een rijder te passeren en kwam op een zeventiende plaats over de finish.

Raivo Dankers kreeg in Mantova een tegenslag voor de kiezen. Na een sterk begin van de MX2 manche, waarin hij net buiten de top vijftien reed, kwam hij ten val en brak zijn sleutelbeen. Raivo heeft morgen een afspraak in het ziekenhuis in Arnhem, waar het genezingsproces bekeken zal gaan worden!

Uitslagen Italiaans Kampioenschap Mantova:

MX1 manche:
1 Tim Gajser
2 Romain Febvre
3 Antonio Cairoli
4 Gautier Paulin
5 Max Nagl
10 Sven van der Mierden

Superfinale:
1 Antonio Cairoli
2 Max Nagl
3 Jorge Prado
4 Tim Gajser
5 Gautier Paulin
17 Sven van der Mierden