Sven van der Mierden van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft een bruikbare internationale wedstrijd in het Franse Lacapelle Marival gehad. Nadat hij het seizoen begon met twee wedstrijden op het zand, was dit zijn eerste wedstrijd op een harde baan.

In de vrije training nam Sven de tijd om het circuit in zich op te nemen. Hij bouwde zijn snelheid rustig op en wist zijn tijd in de tijdtraining flink te verbeteren. In het sterk bezette deelnemersveld, vol met Grand Prix toppers, zette de crosser uit Valkenswaard een achttiende tijd neer en begon uit te kijken naar de eerste manche.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Sven. ‘’Ik pakte een redelijke start maar kwam in de eerste ronde ten val. Ik heb me vervolgens goed hersteld en kwam nog terug naar een zestiende plaats. In de tweede manche kwam ik rond de negentiende plaats uit de start en ben ik de hele wedstrijd in gevecht geweest met de rijders voor mij. Ik heb verschillende rijders ingehaald en kwam opnieuw als zestiende over de finish,’’ vertelt Sven.

Met tweemaal een zestiende plaats in de manches eindigde Sven op een zeventiende plaats in het dagklassement. In de komende weken zal hij zijn voorbereiding op het seizoen verder zetten en zal op zondag 10 maart zijn volgende wedstrijd rijden in Emmercompascuum. Dit is de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap, waar Sven vorig jaar de titel wist te pakken.

Daguitslag MX1 Lacapelle Marival:

1 Romain Febvre 47 Pnt
2 Gautier Paulin 47 Pnt
3 Jeremy Seewer 36 Pnt
4 Clement Desalle 32 Pnt
5 Arnaud Tonus 31 Pnt
17 Sven van der Mierden 10 Pnt