Sven van der Mierden heeft een positieve gestart gemaakt van seizoen 2019. In het Italiaans Kampioenschap in Ottobiano wist van der Mierden in het deelnemersveld vol met wereldtoppers op een achtste plaats te eindigen in de MX1 manche.

Sven pakte deze wedstrijd mee om in het juiste ritme te komen. Door de winterse omstandigheden lag het circuit er nat en modderig bij maar hierop voelde van der Mierden zich goed thuis in de training en wist een achtste tijd op de klok te zetten.

In het sterke deelnemersveld was een goede start van groot belang. Toen het starthek naar beneden klapte, vertrok hij goed en kwam op een derde plaats uit de eerste bocht. Op het verraderlijke circuit had hij een goed ritme in handen en hield lang stand in de top zes. In het heetst van de strijd verloor hij in de slotfase nog twee plaatsen en kwam op een mooie achtste plaats over de finish.

Aan het einde van de dag stond er een superfinale op het programma waarin de beste rijders van de MX1 en MX2 klasse het tegen elkaar opnamen. Omdat Sven te laat in het parc ferme aan kwam, werd hij gediskwalificeerd waardoor hij buiten mededingen mee reed. Bij de start kwam Sven niet lekker weg waardoor hij in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Door de drukte van de eerste ronde had hij gelijk de bril vol waardoor hij de pits in ging om een andere bril op te zetten. Hierbij ging opnieuw veel tijd verloren maar toen Sven weer aan het rijden ging, wist hij nog vele rijders te passeren en kwam als 22ste over de finish.

Raivo Dankers kende in de training tegenslag. De crosser uit Heesch kwam ten val en bezeerde zijn schouder. Toch stond hij tot in de slotfase op een zeventiende tijd, wat voldoende was voor kwalificatie voor de wedstrijd. Echter in de laatste ronde kwamen er nog vier rijders overheen waardoor Raivo de training afsloot als eenentwintigste en dus net naast kwalificatie greep.

De crosser uit Heesch gaat er vanuit dat het met zijn schouder mee valt en zal de komende week in Italie blijven om daar met Solva te gaan testen. Volgend weekend staat er opnieuw een wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap op het programma in Mantova.

Uitslag Italiaans Kampioenschap Ottobiano:

MX1 manche:
1 Antonio Cairoli
2 Romain Febvre
3 Tim Gajser
4 Gautier Paulin
5 Tanel Leok
8 Sven van der Mierden