Sven van der Mierden van Hutten Metaal Yamaha Racing is in de Red Bull Knock Out in Scheveningen in de top tien geeindigd. Van der Mierden was lang op een veertiende plaats te vinden maar door een sterk laatste half uur wist hij nog verschillende plaatsen winst te boeken en kwam als tiende over de finish.

Sven had startnummer 314 voor aanvang van de wedstrijd en had hiermee in de kwalificatieheat geen goede startplaats. In de drukte van de eerste ronde ging het even mis voor van der Mierden want hij kwam ten val en verloor hierbij een groot aantal plaatsen. Ondanks dit herstelde hij zich snel, wist ondanks de drukte veel plaatsen winst te boeken en kwam als veertiende over de finish waarmee hij zich ruimschoots kwalificeerde voor de wedstrijd.

De veertiende plaats in de kwalificatieheat zorgde ervoor dat hij in de finale in de top 100 op mocht rijden naar het starthek waarmee hij vanaf de eerste startrij kon starten. In de top 15 kwam hij uit de start en begon aan een loodzware wedstrijd over twee uur. Tijdens de wedstrijd reed Sven lang op een veertiende plaats maar in het laatste half uur kon hij het tempo strak blijven houden, wat hem nog vier plaatsen winst opleverde. Dit zorgde ervoor dat hij als tiende over de finish kwam en hiermee de derde Nederlander was in de wedstrijd.

Sven en Hutten Metaal Yamaha Racing sluiten hiermee een succesvol seizoen op positieve wijze af. De crosser uit Valkenswaard zal nu even rust nemen alvorens hij aan de voorbereiding op seizoen 2019 zal beginnen.

Uitslag Red Bull Knock Out 2018:
1 Nathan Watson
2 Glenn Coldenhoff
3 Yentel Martens
4 Camille Chapeliere
5 Todd Kellett
10 Sven van der Mierden