Hutten Metaal Yamaha Racing heeft een overeenkomst gesloten met het jeugdtalent Raivo Dankers. De samenwerking tussen Raivo en Hutten Metaal Yamaha Racing wordt gecombineerd met het CTO programma van de KNMV, waar Raivo deel van uitmaakt.

Teameigenaar Wim Hutten is blij met de overeenkomst tussen het team en Raivo Dankers. ‘’Raivo is een zeer getalenteerde rijder en ik ben verheugd dat hij voor ons team heeft gekozen. Met de komst van Raivo is onze line up voor 2019 compleet. We hebben een langdurige samenwerking voor ogen .’’

Dankers gaat de overstap maken van de 125cc klasse naar de MX2 en zal dit doen op de krachtige Yamaha YZ250F. Dankers zal in 2019 van start gaan in de Dutch Masters 250 en het EMX250 kampioenschap. Wanneer het niveau het toelaat zal hij wellicht ook een aantal Grand Prix MX2 wedstrijden meepakken om ervaring op te doen.

‘’In goed overleg met de KNMV hebben we voor Raivo een zeer gestructureerd programma uitgewerkt waarmee hij stap voor stap verder kan groeien naar een hoger niveau. Met de juiste aanpak kan hij ver komen en met de goede steun van Yamaha en onze andere teamsponsors kunnen wij hem van het juiste materiaal voorzien zodat het hem aan niets zal ontbreken om zijn dromen achterna te jagen,’’ vertelt sportief manager van Hutten Metaal Yamaha Racing Herjan Brakke.

In de maand november zal Raivo zijn eerste testen op de Yamaha YZ 250F af gaan werken!