Sven van der Mierden van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft tijdens de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 500cc in Axel beide manches weten te winnen. Van der Mierden kwam na een valpartij in de beginfase van de eerste manche sterk terug en wist de manche nog winnend af te sluiten. In de tweede manche pakte hij een minder goede start maar ook nu had hij een hoog tempo in handen waarmee hij zichzelf naar de overwinning reed.

Het circuit van Axel lag er mooi bij toen de rijders in de ochtend het circuit opgingen om te trainen. Sven bouwde zijn tempo rustig op en zette een aantal keren aan om een goede tijd op de klok te zetten. Dit lukte goed want met een tweede tijd verzekerde hij zich van een ideale startplaats voor in de beide manches!

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Sven gelijk in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en nadat hij even een mooie strijd had nam hij de koppositie over. Echter net toen hij aan de leiding kwam, viel hij waardoor hij weer teruggeslagen werd naar een derde plaats. Sven moest hierdoor al het werk weer opnieuw doen maar had het juiste ritme al snel weer gevonden en begon de druk op te voeren bij de twee leiders. Netjes rijdend wist hij beide rijders te passeren en wist de eerste manche winnend af te sluiten.

De start van de tweede manche was iets minder goed waardoor Sven pas op een zesde plaats uit de eerste bocht kwam. Gelijk begon hij plaatsen winst te boeken en had al snel de tweede plaats in handen. Omdat Sven het tempo strak kon blijven houden, wist hij ook de kopman nog te passeren en nam de leiding in de wedstrijd over. Deze gaf hij in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen en wist zo beide manches te winnen in Axel.

Aankomende zondag zal van der Mierden starten in de MON-wedstrijd in Reusel waar hij het o.a. op zal moeten nemen tegen Glenn Coldenhoff en verschillende andere internationale toppers.

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.