Hutten Metaal Yamaha Racing maakt met trots haar line up voor seizoen 2019 bekend.

Het team zal bestaan uit Sven van der Mierden en Micha Boy de Waal, die beiden de Yamaha YZ 450F machines gaan bemannen. Voor de MX2 klasse is het team nog op zoek naar een juiste rijder maar de gesprekken hierover zijn momenteel al in volle gang.

In haar eerste echte jaar als een team heeft Hutten Metaal Yamaha Racing goede dingen laten zien. Zo wisten ze met Sven van der Mierden vijfde te worden in de eindstand van de Dutch Masters of Motocross 500 en wisten afgelopen zaterdag in Halle de Open Nederlandse titel te veroveren. Een hoogtepunt was ook de acht punten die Sven wist te scoren in de Grand Prix MXGP in Assen.

Volgend jaar zal Hutten Metaal Yamaha Racing haar activiteiten in het wereldkampioenschap verder uit gaan breiden. Het doel is om rond de tien Europese Grand Prix’s te gaan rijden en daarnaast de wedstrijden om de Dutch Masters of Motocross. Voor Sven van der Mierden wordt het zijn tweede jaar binnen het team maar Micha Boy de Waal heeft onlangs zijn handtekening onder het contract gezet en zal aan zijn eerste jaar beginnen.

Micha Boy de Waal liet dit jaar in het wereldkampioenschap MX2 verschillende goede dingen zien en was regelmatig rond de top vijftien te vinden. Het hoogtepunt van de crosser uit Veen was zijn dertiende plaats in de tweede manche van de Grand Prix in Lommel. De Waal is momenteel aan het herstellen van een knieblessure maar de start van seizoen 2019 komt niet in gevaar.

Commentaar team coördinator Herjan Brakke: ‘’Met Sven en Micha hebben we voor 2019 een sterk team. Beide rijders kunnen op verschillende fronten van elkaar leren, wat voor beiden erg positief kan uitpakken. De focus komt in 2019 meer op de Grand Prix’s te liggen en daarom zullen we deze winter een gedegen voorbereiding gaan doen zodat ze klaar zijn om van start te gaan in de sterkste klasse ter wereld.’’