Sven van der Mierden en Hutten Metaal Yamaha Racing zijn er zaterdag in Halle in geslaagd om de Open Nederlandse titel in de 500 klasse te pakken. Van der Mierden won op overtuigende wijze de eerste manche en had aan een derde plaats in de tweede manche voldoende om de titel in de wacht te slepen.

Op het bosrijke circuit van Halle voelde van der Mierden zich gelijk goed thuis. Alle verre sprongen werden soepel genomen en dit zorgde ervoor dat hij de sessie met pole position af wist te sluiten.

Met vertrouwen bereidde hij zich voor op de eerste manche en wist op zijn Yamaha YZ450F een goede start te pakken. Als tweede kon hij aan de wedstrijd beginnen. Ondanks dat hij heel even terug viel naar een derde plaats nam hij kort daarna de tweede plaats terug in handen en stootte door naar de koppositie. Makkelijk rijdend begon hij een voorsprong op te bouwen en zette vervolgens de volledige eerste manche naar zijn hand.

Ook in de tweede manche kon Van der Mierden in de top vijf aan de wedstrijd beginnen en wist zich in de beginfase al op te werken naar een derde plaats. Even had hij de aansluiting met de tweede man maar kon het verschil net niet maken. Sven wilde geen onnodige risico’s nemen en koos ervoor om de wedstrijd op safe uit te rijden op een derde plaats.

Met een 1-3 in de manches eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement en verzekerde zich hiermee van de landstitel!

Daguitslag ONK 500 in Halle:
1 Lars van Berkel 91 Pnt
2 Sven van der Mierden 91 Pnt
3 Freek van der Vlist 83 Pnt
4 Luca Nijenhuis 83 Pnt
5 Ian van der Kolk 72 Pnt

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.