Sven van der Mierden van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft afgelopen zaterdag in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Arnhem een belangrijke stap richting het kampioenschap gezet.

Op het zandcircuit had de crosser uit Valkenswaard gelijk het goede ritme te pakken en veroverde in de tijdtraining de pole position. Op zijn goed geprepareerde Yamaha machine wist hij in de eerste manche kopstart te pakken. Hij controleerde de wedstrijd van start tot finish en kwam als winnaar over de streep.

Ook in de tweede manche was het van der Mierden die als leider de eerste bocht in dook. Heel even moest hij de koppositie afstaan maar dit was van korte duur. Sven nam de leiding terug in handen en gaf de concurrentie in de rest van de manche geen kans meer om hem te achterhalen waardoor hij ook de tweede manche winnend af wist te sluiten.

Met een dubbele mancheoverwinning won Sven het dagklassement en heeft hiermee zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap flink weten te vergroten. Aanstaande zaterdag staat de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap op het programma in Halle, waar Sven eventueel al kampioen kan worden!

Daguitslag ONK 500 Arnhem:
1 Sven van der Mierden 100 Pnt
2 Lars van Berkel 83 Pnt
3 Roy van Heugten 82 Pnt
4 Luca Nijenhuis 81 Pnt
5 Nino Dekker 71 Pnt

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.