Sven van der Mierden van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de Nederlandse Grand Prix op het TT circuit van Assen negen WK punten weten te scoren. Van der Mierden kwam in het sterke deelnemersveld op een zeventiende en een zestiende plaats over de finish en eindigde hiermee op een zestiende plaats in het dagklassement.

Voor van der Mierden was het afwachten hoe het zou gaan. Sinds zijn handblessure had hij geen wedstrijden meer gereden waardoor hij niet goed wist hoe het met zijn ritme zou gaan. In de kwalificatieheat op zaterdag ging het goed en wist hij als achttiende over de finish te komen. Dit gaf hem vertrouwen voor de wedstrijd op zondag en hij was er dan ook klaar voor om de strijd met de beste rijders van de wereld aan te gaan.

In de eerste manche mislukte de start waardoor Sven buiten de top twintig aan de wedstrijd moest beginnen. Door in de beginfase de juiste lijnen te rijden, wist hij zich al snel op te werken naar een achttiende plaats. Omdat hij een constant tempo kon blijven rijden tot in de slotfase, wist hij nog een plaats winst te boeken en kwam als zeventiende over de finish.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een achttiende plaats uit de eerste ronde. In de eerste helft van de wedstrijd had hij verschillende positiewisselingen en stootte even door naar een vijftiende plaats. In het heetst van de strijd moest hij deze positie weer afstaan maar Sven weerde zich kranig en wist de manche af te sluiten op een goede zestiende plaats.

Met een 17-16 in de manches eindigde de crosser uit Valkenswaard op een zestiende plaats in het dagklassement. Aankomende zaterdag zal Sven starten in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Arnhem, waar hij zijn leidende positie in de tussenstand zal verdedigen.

Daguitslag MXGP Assen:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Max Anstie 38 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 36 Pnt
5 Tim Gajser 34 Pnt
16 Sven van der Mierden 9 Pnt

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.