Sven van der Mierden van Hutten Metaal Yamaha Racing zal aankomend weekend niet van start gaan in de vijftiende ronde om het wereldkampioenschap MXGP in het Belgische Lommel.

Tijdens een training eerder deze week heeft de crosser uit Valkenswaard een blessure opgelopen waardoor hij niet in staat is om aan de start te komen.

Afgelopen woensdag werkte van der Mierden een laatste training af op het circuit van Berghem toen het ineens mis ging. Hij kwam ten val en blesseerde hierbij zijn hand. Bij nader onderzoek in het ziekenhuis is geconstateerd dat er twee breuken in zijn hand zitten waardoor hij zich noodgedwongen af heeft moeten melden voor Lommel.

‘’We zijn gelijk met de behandeling begonnen en binnen 24 uur is er al verbetering. Helaas is de hand teveel gezwollen en doet teveel pijn om dit weekend te kunnen starten. In de MXGP klasse moet je 110 procent fit zijn om mee te doen en helaas ben ik dat nu niet. Tot op dit moment heb ik een goed seizoen en ik had in Lommel graag meegestreden om de punten maar een blessure is een blessure en daar doe je niets tegen,’’ vertelt een teleurgestelde Sven.

In de komende periode zal de hand van Sven zorgvuldig behandeld worden en hijzelf hoopt er op 15 augustus tijdens de internationale wedstrijd in het Belgische Mol weer terug bij te zijn.

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.