Sven van der Mierden van Hutten Metaal Yamaha Racing is een ervaring rijker na de veertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Loket, Tsjechie. Loket staat bekend als een zeer moeilijk circuit met een harde ondergrond, losse stenen en veel hoogteverschillen met afhangende bochten.

Sven benutte de trainingen om de baan te verkennen en om de juiste afstelling van de motor te vinden. Aangezien hij dit jaar nog helemaal niet op dit soort circuits had gereden, stond het weekend in het teken van ervaring opdoen. Dit is goed gelukt want in iedere sessie ging het rijden beter en ook het vertrouwen van de crosser uit Valkenswaard groeide steeds verder.

Nadat hij zich op zaterdag als negenentwintigste had gekwalificeerd voor de wedstrijd, kwam hij in de eerste manche niet goed weg bij de start. In het sterke deelnemersveld probeerde Sven zijn eigen wedstrijd te rijden en kwam na een leerzame manche als 27ste over de finish.

In de tweede manche ging het rijden nog weer iets beter en wist hij opnieuw als 27ste over de finish te komen. Voor Sven en het team was dit een zeer bruikbaar weekend omdat de intentie er is om volgend jaar vaker aan de start te komen in Buitenlandse Grand Prix’s.

Sven zal zich nu gaan voorbereiden op de Grand Prix van Lommel die in het weekend van 4 en 5 augustus op de kalender staat.

Daguitslag MXGP Tsjechië:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Tim Gajser 40 Pnt
4 Romain Febvre 32 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 32 Pnt

29 Sven van der Mierden 0 Pnt

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.