Sven van der Mierden van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft de Dutch Masters of Motocross op ijzersterke wijze afgesloten. Op het Zwarte Cross festival wist van der Mierden onder toeziend oog van duizenden mensen vijfde te worden in de sterk bezette 500 klasse en verzekerde zich hiermee ook van een vijfde plaats in de eindstand van het kampioenschap.

Op het snelle circuit kwalificeerde van der Mierden zich op zaterdag positief voor de wedstrijd. De crosser uit Valkenswaard kwam als zesde over de finish en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats voor in de manches op zondag. In de nacht van zaterdag op zondag had de organisatie veel gesproeid om het vele stof tegen te gaan en dit zorgde ervoor dat de rijders in de eerste manche veel meer zicht hadden dan op zaterdag het geval was.

Op zijn Yamaha YZ450F wist Sven in de eerste manche een goede start te pakken. Hij kwam op een vijfde plaats uit de eerste ronde en reed net achter het groepje van de tweede tot aan de vierde man. Een aantal ronden wist hij de fabrieksrijders in het vizier te houden maar toen werd hij gepasseerd door Maxime Desprey. Voor van der Mierden was het belangrijk dat hij constant zou scoren omdat hij dan nog op kon klimmen in de tussenstand. Netjes rijdend stuurde hij zijn Yamaha naar een zesde plaats en pakte hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

In de tweede manche kwam van der Mierden nog sterker voor de dag. Opnieuw pakte hij een goede start en had wederom de aansluiting met het groepje van de tweede tot aan de vierde man. Lang wist hij ze redelijk goed te volgen en liep hierdoor weg van de zesde man. Toen Gautier Paulin ten val kwam, had Sven weer een richtpunt waardoor hij het tempo strak kon houden. Dit lukte perfect en ondanks dat hij Paulin niet wist te passeren, kon hij de manche op een mooie vijfde plaats afsluiten.

Met een 6-5 in de manches eindigde Sven ook in het dagklassement op een vijfde plaats. In de eindstand van de Dutch Masters of Motocross is Sven ook op een vijfde plaats geeindigd en heeft hiermee het kampioenschap op ijzersterke wijze afgesloten.

Daguitslag Dutch Masters Lichtenvoorde:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 44 Pnt
3 Max Anstie 40 Pnt
4 Gautier Paulin 36 Pnt
5 Sven van der Mierden 31 Pnt

Eindstand Dutch Masters of Motocross 500:
1 Jeffrey Herlings 200 Pnt
2 Gautier Paulin 156 Pnt
3 Max Anstie 151 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 127 Pnt
5 Sven van der Mierden 99 Pnt