Sven van der Mierden en Mike Gijsbertsen van Hutten Metaal Yamaha Racing hebben in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Veendam goed gepresteerd.

Van der Mierden wist de wedstrijd te winnen en Gijsbertsen mocht als derde mee naar het podium!

In de training hadden beide rijders gelijk een goed ritme in handen. Dit zorgde ervoor dat Sven als snelste trainde, gevolgd door Mike die een nette tweede tijd neer wist te zetten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Sven in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk stootte hij door naar een tweede plaats en begon druk uit te oefenen op de kopman. Omdat Sven geen gaatje kon vinden koste het hem een halve wedstrijd voordat hij de koppositie over kon nemen. Echter niet veel later gooide een valpartij roet in het eten waardoor hij teruggeslagen werd naar een vierde plaats. Na deze tegenslag kon Sven niet meer terug naar voren komen en moest genoegen nemen met een vierde plaats. Mike kwam slecht weg bij de start maar wist in de eerste paar bochten gelijk veel plaatsen winst te boeken en kreeg niet veel later de vierde plaats in handen. In het eerste deel van de wedstrijd wist hij de derde man netjes te volgen maar door een aantal fouten moest hij hem laten gaan en verloor de aansluiting. Door de valpartij van Sven schoof Mike door naar een derde plaats en omdat Lars van Berkel een geluidstraf kreeg, werd Mike op een sterke tweede plaats geklasseerd.

Sven was belust op revanche in de tweede manche. Hij pakte een goede start en kwam op een tweede plaats door de eerste bocht. Gelijk ging hij in de aanval en wist in de derde bocht de leiding over te nemen. Netjes rijdend wist hij zich op de eerste plaats te handhaven en wist de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Mike kwam opnieuw slecht weg bij de start en moest vanaf een veertiende plaats terug naar voren komen. Met een straf tempo werkte hij zich binnen zes ronden op naar een derde plaats. Gedurende de wedstrijd kreeg Mike flink wat druk van Roy van Heugten die op een vierde plaats reed maar hier bleef hij rustig onder en wist de manche af te sluiten op een derde plaats.

Sven wist het dagklassement te winnen in Veendam terwijl Mike met een derde plaats ook mee mocht naar het podium. Aankomende zondag zal Hutten metaal Yamaha Racing aan de start komen in de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Emmercompascuum.

Daguitslag ONK 500 in Veendam:
1 Sven van der Mierden 91 Pnt
2 Roy van Heugten 88 Pnt
3 Mike Gijsbertsen 86 Pnt
4 Lars van Berkel 79 Pnt
5 Rene Boer 74 Pnt

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.