Sven van der Mierden en Mike Gijsbertsen van Hutten Metaal Yamaha Racing hebben in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Emmercompascuum goed gepresteerd.

Sven wist beide manches winnend af te sluiten en pakte de dagzege terwijl Mike met tweemaal een derde plaats in de manches netjes derde werd in het dagklassement.

Op het zandcircuit voelden beide rijders zich gelijk goed thuis. In een hoog tempo gingen ze rond over de baan, wat resulteerde in de snelste tijd voor Sven en een tweede tijd voor Mike.

Sven benutte de power van de Yamaha YZ450F goed bij de start van de eerste manche en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Gelijk wist hij een gaatje te slaan maar de voorsprong moest hij afstaan door een valpartij waarbij hij tevens terug viel naar een tweede plaats. Sven herpakte zich goed en wist met nog twee ronden te gaan de aansluiting met de kopman terug te vinden en sloeg in de laatste ronde toe. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de leiding over en wist de manche winnend af te sluiten. Mike kwam heel slecht uit de start en dook in de achterhoede de eerste bocht in. Met een goed ritme waarmee hij de snelste tijd van het deelnemersveld neer wist te zetten, kwam hij al snel weer aan op een derde plaats. Door een paar foutjes kreeg hij last van opgepompte armen en hierdoor moest hij het tempo laten zakken. Ondanks dit wist hij de derde plaats vast te houden tot aan de finish en hield hiermee zijn kansen op het eindpodium open.

Ook in de tweede manche was het Sven die zijn Yamaha als eerste door de eerste bocht stuurde. In het begin had hij het moeilijk om in zijn ritme te komen maar toen hij deze eenmaal gevonden had, begon hij weg te lopen en won de manche met een voorsprong van 23 seconden op de tweede man. Ook Mike zat er beter bij na de start en kwam op een vijfde plaats uit de eerste ronde. Niet veel later nam hij de vierde plaats in handen maar omdat hij even zijn ritme verloor kon hij zijn opmars even niet verder zetten. Dit kwam later in de manche want in de laatste ronde wist hij de derde plaats nog in handen te nemen. Mike kwam ook nog dicht in de buurt van de tweede man maar helaas was de tijd tekort waardoor hij ook in deze manche als derde werd afgevlagd.

Met een dubbele manchezege won Sven het dagklassement in Emmercompascuum en Mike eindigde op een derde plaats. Aankomende zondag zal het Hutten Metaal Yamaha team aan de start komen in de volgende ONK in Lelystad.

Daguitslag ONK 500 in Emmen:
1) Sven van der Mierden, 100 Pnt
2) Roy van Heugten, 90 pnt
3) Mike Gijsbertsen, 82 Pnt
4) Lars van Berkel, 74 Pnt
5) Ian van der Kolk, 72 Pnt

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.