Sven van der Mierden en Mike Gijsbertsen van Hutten Metaal Yamaha Racing hebben in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Den Dungen goed gescoord.

Van der Mierden maakte in beide manches een schoonheidsfoutje waardoor hij zijn kansen op de eindzege verloor en als tweede eindigde. Mike Gijsbertsen moest in beide manches een inhaalrace rijden. Dit deed hij fantastisch wat ervoor zorgde dat hij op een vijfde en vierde plaats over de finish kwam en vijfde werd in de daguitslag.

Sven en Mike openden sterk want Sven wist in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten met Mike daar netjes achter op een tweede tijd.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het Sven die als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk zette hij een hoog tempo in en wist een gat te slaan. Helaas gooide een valpartij roet in het eten waardoor hij de koppositie verloor en op een tweede plaats werd afgevlagd. Bij Mike kwam het voorwiel omhoog toen het starthek viel. Er werd in Den Dungen op beton gestart en dit gaf meer grip dan Mike had verwacht. Dit zorgde ervoor dat hij vanuit de achterhoede terug naar voren moest zien te komen. Tijdens de wedstrijd wist Mike vele plaatsen winst te boeken maar toch was hij niet blij met het tempo en het ritme. Een vijfde plaats was zijn deel maar hij wilde in de tweede manche absoluut voor meer gaan.

In de tweede manche kwamen beide rijders niet goed uit de start. Mike kwam heel goed weg maar raakte in de eerste bocht klem te zitten waardoor hij alsnog in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Sven had al snel de derde plaats in handen maar kwam hard ten val. Gelukkig had hij hier niets aan overgehouden en kwam vanaf een zevende plaats terug naar voren. Eenmaal aangekomen op een vierde plaats begon hij het gat tot aan de twee kopmannen te dichten In de laatste ronde sloeg hij toe en wist de tweede man nog te passeren. Helaas was de manche tekort om ook de kopman nog te passeren waardoor hij als tweede over de finish kwam. Mike had ditmaal een veel beter ritme en had de hele wedstrijd de kopgroep in het vizier. Hij sloot de manche af op een vierde plaats en werd hiermee vijfde in de daguitslag.

Sven eindigde op een tweede plaats in het dagklassement en blijft hiermee aan de leiding staan in het kampioenschap.

Daguitslag ONK 500 Den Dungen:
1 Lars van Berkel 100 Pnt
2 Sven van der Mierden 90 Pnt
3 Roy van Heugten 79 Pnt
4 Jarno Derks 77 Pnt
5 Mike Gijsbertsen 74 Pnt

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.