Het Hutten Metaal Yamaha Racing team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Harfsen met Sven van der Mierden een podiumplaats weten te behalen. Ook Mike Gijsbertsen deed er in beide manches alles aan om kans te maken op het podium maar werd met een 3-4 in de manches vijfde.

In de training lag het circuit van Harfsen er nog snel bij maar zoals we van Sven gewend zijn, had hij het juiste ritme al snel gevonden en zette de snelste tijd op de klok. Ook Mike had er een goed tempo in zitten en wist de training als derde af te sluiten.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwamen beide rijders niet heel goed weg. Sven werkte zich al snel op naar een tweede plaats maar zag zijn opmars onderbroken worden door een valpartij waarbij hij zijn pols bezeerde. Vanaf een zestiende plaats begon hij aan een inhaalrace en wist in een hoog tempo plaatsen winst te boeken. Echter bij een inhaalmanoeuvre op de zevende man kwam hij opnieuw ten val, wat hem wederom kostbare tijd koste. Van der Mierden gaf niet op en wist het tempo hoog te houden tot in de slotfase. In de laatste ronde maakte hij nog twee plaatsen goed en dit zorgde ervoor dat hij als vijfde over de finish kwam. Mike wist na zijn slechte start al snel plaatsen winst te boeken en nam de derde plaats in handen. Omdat hij na een aantal ronden vanwege opgepompte armen het tempo moest laten zakken, begonnen de rijders achter hem de druk op te voeren. Mike bleef echter geconcentreerd rijden en stuurde zijn Yamaha op een nette derde plaats over de finish.

Gebrand op een beter resultaat stond Sven achter het starthek voor de tweede manche. Hij reageerde scherp toen het starthek viel en dook als tweede de eerste bocht in. Al snel wist hij de koppositie in handen te nemen en wist dit een aantal ronden vol te houden. Daarna werd hij gepasseerd door de tweede man waarna Sven zijn eigen wedstrijd is gaan rijden en op een tweede plaats over de finish kwam. Mike kwam opnieuw slecht uit de start en begon aan een opmars. Omdat hij na een aantal ronden zijn ritme verloor kon hij niet meer versnellen en finishte op een vierde plaats.

In het dagklassement eindigde Sven op een derde plaats en Mike legde beslag op een vijfde plaats. Aanstaande zaterdag komt Hutten Metaal Yamaha Racing aan de start in de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Den Dungen.

Daguitslag ONK 500 Harfsen:
1 Roy van Heugten 95 Pnt
2 Lars van Berkel 84 Pnt
3 Sven van der Mierden 81 Pnt
4 Jarno Derks 79 Pnt
5 Mike Gijsbertsen 79 Pnt

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.