Sven van der Mierden van Hutten Metaal Yamaha Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap 500cc in Rhenen op het podium geeindigd.

De crosser uit Valkenswaard reed een ijzersterke eerste manche waarin hij op een tweede plaats over de finish wist te komen. In de tweede manche kende hij een moeilijke beginfase maar toch kwam hij terug naar een vijfde plaats waarmee hij de derde plaats in het dagklassement veilig wist te stellen. Mike Gijsbertsen werd met een zevende en een negende plaats in de manches achtste in Rhenen.

Het circuit van Rhenen heeft door haar hoogteverschillen een internationaal tintje. Ook de ondergrond is harder dan op de Nederlandse banen waardoor de rijders een keer iets anders voorgeschoteld kregen. Sven had het gelijk goed naar zijn zin op de baan en wist in de training een scherpe tweede tijd neer te zetten. Ook Mike zat lekker op zijn Yamaha in de training. Hij zette een aantal keren aan om er een perfecte ronde uit te persen en sloot de sessie af als vierde.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, dook Sven op een vierde plaats de eerste bocht in. Gelijk ging hij in de aanval op de rijders voor hem en wist door te stoten naar een tweede plaats. Met een strak tempo sloeg hij een gat op de derde man en slaagde erin om de manche op een goede tweede plaats af te sluiten. Mike zat er minder goed bij met de start en kampte in de beginfase met opgepompte armen. Voor de wedstrijd had hij een aantal aanpassingen aan de vering doorgevoerd, wat achteraf verkeerd uitpakte. Ondanks dit bleef Mike knokken voor wat hij waard was en kwam gedurende de wedstrijd steeds beter in zijn ritme. Dit zorgde ervoor dat hij in de laatste ronde nog twee plaatsen winst wist te boeken en als zevende over de finish kwam.

In de tweede manche kende Sven een moeilijke beginfase waardoor hij de aansluiting met de rijders voor hem verloor. Na zo’n tien minuten wedstrijd begon het beter te gaan en wist hij dichterbij te komen op zijn voorgangers. In de laatste ronde ging hij in de aanval om de vierde man te passeren maar helaas was de tijd tekort om nog een inhaalmanoeuvre te forceren waardoor hij genoegen moest nemen met een vijfde plaats. Mike kwam wederom niet goed weg bij de start maar wist gelijk in de eerste bocht wat goed te maken. Rond de elfde plaats kwam hij over de eerste springbult gesprongen en ging in de achtervolging op de rijders voor hem. Voor de manche had hij een aantal aanpassingen aan de vering doorgevoerd, die ditmaal wel goed uitpakten. Dit zorgde ervoor dat hij gedurende de wedstrijd een aantal rijders wist te passeren. Echter in het midden van de wedstrijd kreeg af te rekenen met een kapotte voorband waardoor hij het verschil niet meer kon maken op de zevende en achtste man en genoegen moest nemen met een negende plaats.

In het dagklassement eindigde Sven op een derde plaats en Mike legde beslag op een achtste plaats. De volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 500 is op 27 mei in Harfsen.

Daguitslag ONK 500cc in Rhenen:
1 Glenn Coldenhoff 100 Pnt
2 Yentel Martens 86 Pnt
3 Sven van der Mierden 81 Pnt
4 Jeffrey Dewulf 79 Pnt
5 Lars van Berkel 74 Pnt
8 Mike Gijsbertsen 66 Pnt

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.