Het Hutten Metaal Yamaha Racing team heeft in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill goed gescoord.

Sven van der Mierden is nog niet helemaal hersteld van een ribblessure maar weerde zich kranig en finishte op een achtste en een negende plaats in de manches waarmee hij in de tussenstand is opgeklommen naar een zevende plaats. Mike Gijsbertsen kwam in beide manches niet goed weg bij de start maar vocht voor wat hij waard was, wat hem een veertiende en een vijftiende plaats opleverde.

In de training lag het circuit er super goed geprepareerd bij en was deze nog erg snel. Sven wist een scherpe zevende tijd op de klok te zetten. Mike zette twee keer aan en wist in het sterke deelnemersveld vol met Grand Prix-rijders een nette dertiende tijd neer te zetten, wat een goede uitgangspositie was voor in de manches.

In de eerste manche werkte Sven een constante wedstrijd af. Hij pakte een goede start en werkte zich op naar een achtste plaats. Netjes rijdend hield hij zich hier staande en kwam op een mooie achtste plaats over de finish. Mike kwam heel slecht uit de start en moest vanaf een dertigste plaats terug naar voren zien te komen. Met een goed tempo wist hij gedurende de wedstrijd vele plaatsen winst te boeken en dit leverde hem een veertiende plaats op.

Na de pauze kwamen beide rijders niet goed weg in de tweede manche. Sven baande zich vanuit de middenmoot een weg terug naar voren en wist het gevecht om de negende plaats in zijn voordeel te beslissen. Vervolgens reed hij het gat tot aan de achtste man dicht maar helaas slaagde hij er niet in om deze rijder te passeren en finishte als negende. Mike kon in de beginfase niet in het juiste tempo komen waardoor hij veel tijd verloor. Na zo’n tien minuten wedstrijd begon het beter te gaan en vocht hij zich terug naar een vijftiende plaats.

In het dagklassement eindigde Sven op een achtste plaats en Mike sloot de dag af als vijftiende. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross is Sven opgeklommen naar een zevende plaats en is de zesde man tot op 1 punt genaderd. Mike staat na de wedstrijd in Mill op een gedeelde dertiende plaats. Aankomende donderdag komen beide rijders in actie in het Open Nederlands Kampioenschap in Rhenen.

Daguitslag Dutch Masters 500 in Mill:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Max Anstie 44 Pnt
3 Gautier Paulin 38 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 36 Pnt
5 Jeremy Seewer 34 Pnt
8 Sven van der Mierden 25 Pnt
15 Mike Gijsbertsen 13 Pn

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 500:
1 Jeffrey Herlings 150 Pnt
2 Gautier Paulin 120 Pnt
3 Max Anstie 111 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 83 Pnt
5 Romain Febvre 80 Pnt
7 Sven van der Mierden 68 Pnt
15 Mike Gijsbertsen 34 Pnt