Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de ONK 500 wedstrijden in Marum en Mill wisselend succes gekend. Mike Gijsbertsen mocht in Marum plaats nemen op het podium maar had het in Mill moeilijker. 

Sven van der Mierden kwam hard ten val in Marum waardoor hij een nulscore opliep. Wel kwam hij in de tweede manche ijzersterk terug met een tweede plaats en wist op zondag in Mill de dagzege naar zich toe te trekken.

Beide rijders begonnen overtuigend aan de dag in Marum met de pole position voor Sven en een tweede tijd voor Mike. De eerste manche daarentegen begon verre van volgens plan want Sven kwam in de eerste ronde ten val en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Ook Mike kwam niet helemaal lekker weg bij de start en kwam pas rond de zevende plaats uit de eerste bocht. Daarnaast had hij het in het begin moeilijk om in zijn ritme te komen. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het steeds beter te gaan en werkte zich op tot aan het achterwiel van de derde man. Echter door een kleine schuiver moest hij hem laten gaan en finishte als vierde. Sven kwam na de valpartij in een hoog tempo terug naar voren en had in het midden van de wedstrijd al de zesde plaats in handen. Hij wist dat er nog veel meer in zat en hield daarom het tempo strak. Echter nog een valpartij zorgde ervoor dat hij de wedstrijd met pijnlijke ribben moest verlaten.

In de tweede manche werkte Sven een constante wedstrijd af en wist hierin op een tweede plaats over de finish te komen. Mike kwam ook in de tweede manche rond de zevende plaats uit de start. Ditmaal zat hij gelijk lekker in zijn ritme en nam onmiddellijk de derde plaats in handen. Met constante rondetijden wist hij de derde plaats vast te houden tot aan de finish en eindigde hiermee op een derde plaats in het dagklassement.

Twee dagen later kwamen beide rijders aan de start bij de volgende ONK in Mill. Sven begon ondanks veel pijn aan zijn ribben sterk door in de tijdtraining de snelste tijd neer te zetten. Mike daarentegen kwam bij het aanzetten van zijn eerste snelle ronde hard ten val. Hierdoor kon hij verder geen tijd meer neerzetten waardoor hij in de manches als dertiende een plaats mocht zoeken achter het starthek.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwamen beide rijders niet goed weg. Sven kwam met een goed ritme al snel terug naar de koppositie maar viel door een valpartij terug naar een vierde positie. Na de valpartij ging het rijden moeizaam maar toch slaagde hij er een aantal ronden voor het einde in om de koppositie terug in handen te nemen en de manche winnend af te sluiten. Na zijn slechte start kwam Mike ook nog een keer ten val. Omdat hij de hele wedstrijd niet lekker in zijn ritme kon komen, zat er niet meer in dan een elfde plaats.

In de tweede manche zat Sven er beter bij na de start en reed vervolgens lang op een derde plaats. Vanwege de pijn in zijn ribben moest hij tot op het tandvlees maar hij verbeet de pijn. In de slotfase zette hij de aanval in op de tweede man maar door een valpartij moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats, wat voldoende was voor de eindzege. Mike reed in de tweede manche op een vierde plaats maar kwam ten val en zakte hierdoor terug naar een achtste plaats.

Aankomend weekend komen beide rijders aan de start in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill.

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.