Sven van der Mierden van het Hutten Metaal Yamaha Racing Team heeft in de eerste ADAC Masters van het seizoen in Fürstlich Drehna een hele sterke indruk achtergelaten.Na een vijfde plaats in de eerste manche wist van der Mierden in de tweede manche heel sterk derde te worden en werd hiermee in het dagklassement vierde.

Het altijd sterk bezette ADAC Masters kampioenschap ging afgelopen weekend van start in Fürstlich Drehna. Na een aantal sterke overwinningen in het Open Nederlands Kampioenschap reisde Sven vol vertrouwen af naar het Oosten van Duitsland. In de kwalificatie training zette de Yamaha-rijder enkele keren aan en kwam uit op een goede tweede tijd, zijn tijd was slechts 0,007 seconde langzamer dan de rijder die in Sven zijn groep als snelste trainde.

In de eerste manche pakte Sven een redelijke start maar door een foutje in de tweede bocht werd hij terugverwezen naar een zeventiende plaats. Sven begon gelijk aan een opmars en begon in een hoog tempo plaatsen winst te boeken. Helaas maakte Sven halverwege de manche nog een klein foutje waardoor hij even zijn ritme verloor. Gelukkig herpakte hij zich nog in de slotfase en haalde er nog een goede vijfde plaats uit.

Nadat Sven tussen de manches in de nodige rust had genomen, kwam de crosser uit Valkenswaard met frisse moed aan de start van de tweede manche. Hij pakte een goede start en kon net in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme wist hij zich al snel op te werken naar een derde plaats en begon in te lopen op de tweede man. Helaas kwam hij in de slotfase net iets te kort om een aanval in te kunnen zetten waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats.

Een 5-3 in de manches betekende een keurige vierde plaats in de daguitslag. Op Koningsdag staat de volgende wedstrijd gepland voor het Open Nederlands Kampioenschap 500cc. Deze wedstrijd wordt traditie getrouw verreden op circuit “Trimunt” in Marum.

Daguitslag ADAC Masters in Drehna:
1 Max Nagl 50 pnt
2 Henry Jacobi 44 pnt
3 Jeffrey Dewulf 38 pnt
4 Sven van der Mierden 36 pnt
5 Jens Getteman 31 pnt