Het Hutten Metaal Yamaha Racing team heeft een goede start gemaakt van het seizoen.

In de sterk bezette Dutch Masters of Motocross staat Sven van der Mierden op een goede achtste plaats en is hiermee de derde Nederlander. Daarnaast staat hij aan de leiding in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap 500. Ook Mike Gijsbertsen heeft in de tweede wedstrijd van de Dutch Masters goed gescoord en staat in de top vijftien. In het Open Nederlands Kampioenschap bezet hij de vierde plaats en heeft de aansluiting met de top drie.

Hutten Metaal Yamaha Racing wil jonge rijders een platform bieden om verder te groeien richting het hoogste niveau. Hier hebben ze dit jaar een positieve start meegemaakt en ook in de komende jaren willen ze hieraan verder bouwen.

Deze week heeft teameigenaar Wim Hutten een overeenkomst gesloten met Frits van Eerd van Jumbo Supermarkten. Door deze samenwerking kan het team rekenen op een sterke basis om haar doelen te verwezenlijken. Jumbo Supermarkten draagt de motorsport een warm hart toe en is dan ook enthousiast om de jeugd verder te helpen naar de top.

‘’We zijn zeer blij dat we een samenwerking met Jumbo Supermarkten aan zijn gegaan. Al jaren is het bedrijf actief in sport om ervoor te zorgen dat sporters hun doelen kunnen bereiken. We zijn dit jaar met dankzij de goede samenwerking met Yamaha en onze andere partners begonnen om het te professionaliseren en te proberen jonge rijders verder te helpen. Dit loopt allemaal lekker en dankzij de ondersteuning van Jumbo Supermarkten hebben we een sterke basis om de dingen nog professioneler aan te kunnen pakken,’’ vertelt teameigenaar Wim Hutten.

Aankomend weekend zal het team aan de start komen in de eerste wedstrijd om de ADAC Masters Series in Drehna en op 6 mei staat de eerstvolgende Dutch Masters wedstrijd op de kalender in Mill.