Sven van der Mierden van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in Westerbork het Open Nederlands Kampioenschap 500cc op zijn geschreven.

De crosser uit Valkenswaard wist beide manches te winnen en scoorde hiermee het maximale aantal punten. Ook Mike Gijsbertsen presteerde goed en wist met een 5-8 in de manches netjes vijfde te worden in het dagklassement.

Hutten Metaal Yamaha Racing reisde het afgelopen weekend af naar Westerbork voor het Open Nederlands Kampioenschap in de 500cc klasse. Sven van der Mierden begon de dag in Westerbork als lijstaanvoerder in het kampioenschap.

In de tijdtraining wist Sven meteen de goede lijnen te vinden in het Drentse zand en dit leverde hem de snelste tijd op. Dit gaf vertrouwen en in de eerste manche greep hij ook meteen de kopstart. Vervolgens wist hij meteen in de beginfase een gaatje te slaan op tweede man, Harri Kullas. Toch wist Kullas in de slotfase tot in het achterwiel te komen bij van der Mierden die na een spannend gevecht alsnog de winst naar zich toe wist te trekken. Ook in de tweede manche kende de Yamaha-rijder een goede start en dook als tweede de eerste bocht in.  In de laatste bocht van de eerste ronde wist Sven de leiding over te  nemen en begon met strakke rondetijden weg te lopen bij zijn achtervolgers. Sven zette de volledige manche naar zijn hand en kwam als winnaar over de finish.

Ook Mike Gijsbertsen begon sterk aan zijn dag en zette in de tijdtraining de tweede tijd op de klokken. In de eerste manche pakte hij een redelijke start waarna hij als zevende door de eerste bocht kwam. Helaas verloor hij in de beginfase enkele plaatsen waardoor hij terug viel naar de twaalfde plaats. Gelukkig wist hij zijn ritme terug te vinden en vocht zich terug naar een vijfde plaats. De tweede manche verliep iets minder goed voor Gijsbertsen die daarin genoegen moest nemen met een achtste plaats.

In de tussenstand voor het Open Nederlands Kampioenschap 500cc blijft Sven aan de leiding staan en Mike staat vierde, op slechts twee punten van de derde man.

Daguitslag ONK 500cc Westerbork:
1 Sven van der Mierden 100 Pnt
2 Harri Kullas 90 Pnt
3 Lars van Berkel 82 Pnt
4 Roy van Heugten 73 Pnt
5 Mike Gijsbertsen 71 Pnt

 

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.