Sven van der Mierden van het Hutten Metaal Racing Yamaha team heeft het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Heerde weten te winnen.

Van der Mierden won de eerste manche en had aan een tweede plaats in de tweede manche voldoende om de eindzege te pakken. Mike Gijsbertsen miste het juiste ritme in beide manches maar  vocht door en wist er toch een achtste en een zevende plaats uit te halen.

Dankzij de goede weersomstandigheden lag het circuit van Heerde er perfect geprepareerd bij. Wel was duidelijk dat deze gedurende de dag flink zwaar zou worden. Sven en Mike begonnen overtuigend aan de dag door in de training een eerste en tweede tijd neer te zetten. Sven vloog werkelijk over het circuit en was ruim twee seconden sneller dan de rest van het deelnemersveld.

Beide rijders kwamen in de eerste manche goed weg bij de start en het was Sven die op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen, met Mike daar op een vierde plaats niet ver achter. Sven wist leider Harri Kullas goed te volgen in de beginfase en toen deze met motorpech de wedstrijd moest verlaten, nam hij het commando over. Met een goed tempo reed hij de wedstrijd uit en sloot de manche winnend af. Mike reed te verkrampt, wat tot gevolg had dat hij geen ritme had en posities prijs moest geven. Ondanks dit bleef hij ervoor gaan maar moest genoegen nemen met een achtste plaats.

Ook in de tweede manche kon Sven in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Gelijk in de beginfase stootte hij door naar de koppositie maar gedurende wedstrijd moest hij deze afstaan aan Harri Kullas. Omdat Sven wist dat een tweede plaats ook voldoende was voor de eindzege heeft hij geen grote risico’s meer genomen en de wedstrijd uitgereden op een tweede plaats. Mike begon buiten de top tien aan de wedstrijd en had het moeilijk om terug naar voren te komen. Het ritme zat er niet goed genoeg in om het hoge tempo van de rijders uit de top vijf te kunnen volgen waardoor hij de manche afsloot als zevende.

Met een 1-2 in de manches won Sven het dagklassement in Heerde, Mike legde beslag op een zevende plaats. De volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap wordt aankomend weekend verreden in Westerbork.

Daguitslag Open Nederlands Kampioenschap 500cc Heerde:
1 Sven van der Mierden 95 pnt
2 Lars van Berkel 82 pnt
3 Roy van Heugten 73 pnt
4 Dietger Damiaens 72 pnt
5 René Boer 70 pnt
7 Mike Gijsbertsen 67 pnt

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.