Het deelnemersveld tijdens de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek loog er niet in om.Een groot aantal rijders uit de top tien van het wereldkampioenschap was aanwezig en hierin wisten de rijders van het Hutten Metaal Yamaha Racing team zich goed staande te houden. Sven van der Mierden wist in het dagklassement tiende te worden en Mike Gijsbertsen was in beide manches in de punten te vinden!

Ondanks dat er in de nacht van zaterdag op zondag veel water was gevallen, lag het circuit er goed geprepareerd bij. Sven begon aan de dag met een twaalfde tijd in de tijdtraining terwijl Mike het lastig had om er een perfecte rondetijd uit te persen en bleef hangen op een negentiende tijd.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het Sven die een hele goede start had genomen en op een zevende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Helaas kon hij niet lang van zijn goede uitgangspositie genieten want door een valpartij in de tweede ronde werd hij teruggeslagen naar een achttiende plaats. Na deze tegenslag heeft hij zijn eigen wedstrijd gereden en wist nog vele rijders te passeren, om op een sterke tiende plaats over de finish te komen.

Mike kwam niet goed uit de start en na een aanrijding met Lars van Berkel moest hij in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Ook Mike reed een sterke inhaalrace en wist ondanks nog een valpartij in de wavesectie in de voorlaatste ronde toch terug te komen naar een zeventiende plaats waarmee hij vier punten scoorde.

Met nieuwe motivatie gingen beide rijders van start in de tweede manche. Sven draaide zijn Yamaha YZ450F opnieuw ruim in de top tien de eerste bocht door. Echter door een kleine foutje verloor hij twee plaatsen en slaagde er vervolgens niet in om de aansluiting met de rijders voor hem te vinden. Sven bleef hier rustig onder en wist na een gecontroleerd gereden wedstrijd als elfde over de finish te komen.

Mike kwam in het middenveld uit de start en kwam de eerste paar ronden slecht door. Vanaf een vierentwintigste plaats begon hij te bouwen en vocht zich terug naar een zestiende plaats. Daarna verloor hij zijn ritme waardoor hij zijn opmars niet verder kon zetten en tevreden moest zijn met een zestiende plaats.

In het dagklassement legde Sven beslag op een tiende plaats en Mike sloot de dag af op een achttiende plaats. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross staat Sven na twee wedstrijden op een achtste plaats en Mike bezet de vijftiende plaats. De volgende wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross wordt op zondag 6 mei verreden in het Brabantse Mill.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 500cc Oldebroek:
1 Jeffrey Herlings 50 pnt
2 Romain Febvre 44 pnt
3 Gautier Paulin 38 pnt
4 Shaun Simpson 38 pnt
5 Harri Kullas 30 pnt
10 Sven van der Mierden 21 Pnt
18 Mike Gijsbertsen 9 Pnt