Sven van der Mierden van het Hutten Metaal Yamaha Racing team heeft in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Spaanse RedSand veel ervaring opgedaan. Van der Mierden kwam in beide manches niet goed uit de start maar vocht voor wat hij waard was en wist er in de manches een 23ste en een 22ste plaats uit te halen.

In de kwalificatieheat op zaterdag pakte Sven een redelijk goede start en kwam de eerste paar ronden goed door. Door de hele wedstrijd een goed ritme te rijden, wist hij de heat op een nette 22ste plaats af te sluiten.

Nadat Sven in de eerste manche geen goede start had weten te pakken, liep het in de eerste tien minuten niet lekker. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan en wist hij er een 23steplaats uit te halen.

Ook in de tweede manche kwam Sven niet goed weg bij de start maar ditmaal liep het gelijk vanaf het begin af aan lekker. Sven kwam in een groepje terecht waarin hij verschillende keren van positie heeft gewisseld. In de slotfase wist hij nog een rijder te passeren en kwam als 22ste over de finish.

Met een 23-22 in de manches eindigde de crosser uit Valkenswaard op een 24ste plaats in het dagklassement.

Mike Gijsbertsen wist in de eerste wedstrijd van de Galvin Cup in Horst tweede te worden. Gelijk in de training had Mike het goed naar zijn zin op het circuit en wist de snelste tijd in zijn groep neer te zetten. De eerste manche begon echter met een tegenslag voor Mike want hij raakte betrokken bij een valpartij bij de start en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Met constante tijden vocht hij zich door het veld en wist op een goede derde plaats over de finish te komen.

In de tweede manche kon hij in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen en reed samen met Lars van Berkel weg bij de concurrentie. In het midden van de wedstrijd voerde Mike de druk op maar kwam net niet dicht genoeg in de buurt om een inhaalmanoeuvre te forceren en finishte als tweede. Met deze resultaten eindigde hij ook in het dagklassement op een tweede plaats.

Het Hutten Metaal Yamaha Racing team rijdt op tweede Paasdag haar volgende grote wedstrijd, dit is de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek.

Daguitslag Grand Prix Spanje:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt
2 Jeffrey Herlings 44 Pnt
3 Clement Desalle 36 Pnt
4 Romain Febvre 36 Pnt
5 Gautier Paulin 34 Pnt
24 Sven van der Mierden 0 Pnt

Daguitslag Galvin Cup Horst:
1 Lars van Berkel 120 Pnt
2 Mike Gijsbertsen 104 Pnt
3 Roy van Heugten 99 Pnt
4 Kim Savaste 89 Pnt
5 Kay Ebben 88 Pnt

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.