Sven van der Mierden van het Hutten Metaal Yamaha Racing team heeft in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard een WK punt weten te scoren. Van der Mierden had het in de eerste manche moeilijk om in zijn ritme te komen maar wist er toch een twintigste plaats uit te halen. In de tweede manche was hij wederom in de punten te vinden totdat hij samen met een andere rijder hard ten val kwam op de finishbult en het scoren van punten in rook op zag gaan.

Op zaterdag liep het lekker voor Sven. Nadat hij in de vrije training het tempo op had gebouwd, wist hij in de tijdtraining een aantal snelle ronden op de klokken te zetten en sloot de sessie af als twintigste. Met vertrouwen begon hij aan de kwalificatieheat waarin hij niet goed uit de start kwam. Een goede eerste ronde zorgde ervoor dat hij verschillende rijders kon passeren en als twintigste voorbij start/finish kwam. De Yamaha-rijder bleef een constant tempo rijden en hiermee kwam hij steeds verder terug naar voren om uiteindelijk als vijftiende over de finish te komen.

De Yamaha YZ-F450 vertrok als een speer bij de start van de eerste manche en in de top vijftien kon hij aan de wedstrijd beginnen. Ondanks dat het rijden lekker ging moest hij in het sterke deelnemersveld toch een aantal plaatsen prijsgeven. Daarna begon het moeizamer te gaan en slaagde hij er niet meer in om terug in zijn ritme te komen. Toch bleef hij knokken tot aan de finish en dit werd beloond met een twintigste plaats en een WK punt.

Met nieuwe motivatie stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Net als in de eerste manche pakte hij een hele goede start en kwam op een zestiende plaats uit de eerste ronde. In de beginfase ging van der Mierden goed mee totdat hij samen met een andere rijder hard ten val kwam op de finishbult. Omdat zijn motor veel schade op had gelopen moest hij terug naar de pits om een aantal problemen te laten verhelpen. Met een gehavende motor ging hij terug het circuit op maar door de verloren tijd zat er in de tweede manche niet meer in dan een dertigste plaats.

Met een zwaar bevochten punt sloot Sven de dag af op een vierentwintigste plaats in het dagklassement. Aankomend weekend zal de crosser uit Valkenswaard starten in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in RedSand, Spanje.

Daguitslag MXGP Valkenswaard:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Gautier Paulin 34 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 34 Pnt
5 Romain Febvre 31 Pnt
24 Sven van der Mierden 1 Pnt

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.