Sven van der Mierden en Mike Gijsbertsen van het Hutten Metaal Yamaha Racing Team zijn in Markelo sterk aan de Dutch Masters of Motocross begonnen.

Van der Mierden streed in beide manches goed mee in de top tien en wist negende te worden in het dagklassement. Ook Gijsbertsen kende een goede wedstrijd in Markelo en eindigde op een vijftiende plaats.

Er waren veel sterke Grand Prix-rijders op de wedstrijd in Markelo afgekomen waarbij er veel rijders uit de top tien van het wereldkampioenschap stonden. Het circuit lag er gezien de weersomstandigheden in de voorbije weken goed bij maar wel ontstonden er al snel diepe sporen in de baan omdat de vorst uit de grond begon te komen. In de training zette Sven verschillende keren aan en kwam uit op een nette negende tijd. Mike kon niet lekker in zijn ritme komen maar wist er ondanks dit toch een respectabele vijftiende tijd uit te halen.

Bij de start van de eerste manche kwamen beide rijders niet lekker uit de start. Sven wist gelijk in de eerste twee bochten al veel plaatsen winst te boeken en kwam na een goede eerste ronde op een elfde plaats voorbij start/finish. Ondanks dat hij moeilijk in zijn ritme kon komen, zette hij zijn opmars verder en wist er een goede negende plaats uit te halen. Ook Mike kon niet lekker in zijn ritme komen en had veel last van zijn onderarmen. Na zijn slechte start kwam hij toch goed terug naar voren en finishte in dit sterke deelnemersveld als vijftiende.

In de tweede manche was de start van Sven beter en lang was hij in gevecht om de tiende plaats. In het tweede deel van de wedstrijd moest hij deze positie toch afstaan en kwam als elfde binnen. Mike kwam beter door de beginfase en reed met een goed tempo naar een dertiende plaats. Door een aantal fouten moest hij het tempo iets laten zakken waardoor hij moegestreden als vijftiende over de finish kwam.

In het dagklassement eindigde Sven op een negende plaats en Mike Gijsbertsen sloot de dag af op een vijftiende plaats. Aankomend weekend zal het Hutten Metaal Yamaha Racing team aan de start komen in de Grand Prix van Valkenswaard.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 500cc Markelo:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Gautier Paulin 44 Pnt
3 Max Anstie 40 Pnt
4 Romain Febvre 36 Pnt
5 Shaun Simpson 31 Pnt
9 Sven van der Mierden 22 Pnt
15 Mike Gijsbertsen 12 Pnt