Sven van der Mierden van het Hutten Metaal Yamaha Racing team heeft in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Boekel een manchezege weten te boeken. Van der Mierden won op overtuigende wijze de eerste manche en kwam in de tweede manche als vierde binnen, wat hem in het dagklassement een tweede plaats opleverde. Mike Gijsbertsen kon de hele dag niet lekker in zijn ritme komen en moest daardoor genoegen nemen met een zevende en een tiende plaats. Jesse van Leeuwen begon in beide manches in de achterhoede maar kwam gedurende de dag steeds beter in zijn ritme, wat hem een negenentwintigste en dertigste plaats opleverde.

Het circuit van Boekel lag er in de ochtend nog hard en bevroren bij maar zowel Sven als Mike voelden zich hier goed op thuis en dit zorgde ervoor dat ze een tweede en vierde tijd op de klokken wist te zetten. Jesse wist zich gedurende de sessie te verbeteren en ondanks dat zijn tijd niet snel genoeg was, ging het rijden al beter dan in Gemert en sloot hij de sessie af als 32ste.

Sven vertrok als een speer bij de start van de eerste manche en kon op een derde plaats aan de wedstrijd. Hij had even tijd nodig om de tweede plaats over te nemen en opdat moment had de kopman al een gat weten te slaan. Met het goede ritme dat Sven in handen had, wist hij het gat te dichten en de koppositie over te nemen. In de rest van de manche sloeg hij een gat en zette de wedstrijd naar zijn hand. Mike kwam minder goed uit de start en had geen goed gevoel op de baan. Ondanks dit wist hij wel een aantal rijders te passeren en finishte op een zevende plaats. Jesse koos in de beginfase voor de verkeerde lijn in de chicane en verloor hierbij wat tijd. In de eerste helft van de wedstrijd begon het rijden steeds beter te gaan en wist hij plaatsen winst te boeken. Na het moment dat hij bijna een highsider kreeg, verkrampte hij en kreeg last van zijn onderarmen. Dit had tot gevolg dat het tempo iets naar beneden ging waardoor hij onder druk kwam te staan van de rijders achter hem. Na een zwaar bevochte wedstrijd wist Jesse als negenentwintigste over de finish te komen.

Met frisse moed stonden de drie rijders achter het starthek voor de tweede manche. Wederom was het Sven die de beste start wist te pakken en op een vierde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Heel even viel hij terug naar een zesde plaats maar dit was van korte duur want al snel kreeg hij de vierde plaats terug in handen. Vervolgens begon hij het gat tot aan de kopgroep te dichten maar door een rode vlagsituatie werd de wedstrijd vroegtijdig afgevlagd waardoor Sven als vierde werd geklasseerd en tweede werd in het dagklassement. Op het moment dat de wedstrijd werd stil gelegd reed Mike op een tiende plaats en is niet tevreden over de wedstrijd in Boekel. Jesse kwam goed weg bij de start maar omdat hij aan de buitenzijde achter het starthek stond werd hij in de eerste bocht naar buiten gedreven waardoor hij in de verdrukking terecht kwam. Op het verraderlijke circuit met zowel ontdooide als bevroren stukken begon het rijden steeds beter te gaan maar helaas was de wedstrijd al snel afgelopen en kwam hij op een dertigste plaats uit de strijd.

De eerste twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap zitten erop waardoor het nu tijd is geworden voor de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo a.s. zondag.

Daguitslag ONK 500 in Boekel:
1 Cedric Grobben 95 Pnt
2 Sven van der Mierden 88 Pnt
3 Lars van Berkel 86 Pnt
4 Luca Nijenhuis 77 Pnt
5 Dietger Damiaens 71 Pnt

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.