Het Hutten Metaal Yamaha Racing team heeft in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Gemert met Sven van der Mierden een podiumplaats weten te behalen. Ook Mike Gijsbertsen was in de eerste manche in de kopgroep te vinden en werd derde. Joey Bak en Jesse van Leeuwen kenden tegenslag en kwamen door valpartijen en pech niet tot de resultaten waarop ze op voorhand hadden gehoopt.

Sven van der Mierden trainde in de ochtend bekeken en wist een vijfde tijd op de klokken te zetten. Na een goede start in de eerste manche kwam hij vanaf een vijfde plaats terug naar voren en wist op een nette tweede plaats te finishen. In de tweede manche vertrok zijn Yamaha als een speer bij de start en wist hij kopstart te pakken. Na een aantal ronden aan de leiding te hebben gereden, viel hij terug naar een derde plaats en heeft vervolgens de wedstrijd op een bekeken manier uitgereden. Met deze resultaten eindigde de crosser uit Valkenswaard netjes tweede in het dagklassement.

Mike Gijsbertsen liet in de ochtend gelijk al zien zich goed thuis te voelen op het verraderlijke circuit en klokte een derde tijd. Na een kopstart in de eerste manche hield hij een aantal ronden goed stand op de eerste plaats. Daarna wisselde hij verschillende keren van positie om de tweede plaats en finishte uiteindelijk als derde. In de tweede manche gooide een valpartij in de eerste ronde roet in het eten waardoor hij van buiten de top twintig terug naar voren moest zien te komen. Nadat hij een aantal ronden zonder ritme had gezeten, begon het rijden in de tweede helft van de wedstrijd weer beter te gaan waardoor hij de manche toch nog af wist te sluiten op een negende plaats. Met een 3-9 in de manches sloot Mike de dag af op een vijfde plaats in het dagklassement.

De dag van Joey Bak begon moeizaam met twee valpartijen in de training. Helaas zat het hem ook in de eerste manche niet mee want bij de start raakte hij betrokken bij een valpartij waarbij een voetsteun er voor zorgde dat er een aantal spaken uit zijn voorwiel braken. Ondanks dit heeft Joey de wedstrijd wel uitgereden maar behaalde hierbij geen uitslag. Ook in de tweede manche zat het tegen want een rijder die voor Joey reed, slingerde doek op de baan, wat in het achterwiel van Joey verstrengeld raakte. Hierdoor verloor hij zijn achterrem waardoor hij besloot om de pits in te gaan om het doek te laten verwijderen. Na enige tijd in de pits te hebben gestaan, vervolgde hij zijn weg maar hierdoor was een goede uitslag opnieuw uitgesloten!

Jesse van Leeuwen trainde in de ochtend als 21ste en vond zelf dat het in een aantal bochten nog iets beter had gemoeten. Helaas kwam hij bij de start van de eerste manche niet goed weg waardoor hij helemaal in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Gelijk begon hij aan een inhaalrace en dit ging voortvarend totdat hij tot twee keer toen ten val kwam. Na een manche waarin hij alles heeft gegeven, finishte Jesse als negenentwintigste en was belust op revanche in de tweede manche.

Tussen de manches werd de gearing iets aangepast in de hoop dat dit beter zou uitpakken. Jammer genoeg kwam hij wederom niet lekker weg bij de start. Net als in de eerste manche zette hij een inhaalrace in maar door een grote fout in het bos verloor hij zijn ritme. Ondanks dit bleef hij doorgaan en zette in de laatste ronde de aanval in om nog twee rijders te passeren. Helaas schoot hij hierbij rechtdoor en verloor twee plaatsen waardoor hij opnieuw op een negenentwintigste plaats over de finish kwam.

Aanstaande zondag staat voor het Hutten Metaal Yamaha Racing team de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Boekel.

Daguitslag ONK 500 Gemert:
1 Luca Nijenhuis 100 Pnt
2 Sven van der Mierden 86 Pnt
3 Lars van Berkel 79 Pnt
4 Santtu Tiainen 73 Pnt
5 Mike Gijsbertsen 73 Pnt
28 Jesse van Leeuwen 24 Pnt
37 Joey Bak 8 Pnt

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.