Thibault Benistant van Hutten Metaal Yamaha Racing is in de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento een manche in de top drie geëindigd. Benistant reed in de eerste manche een sterke wedstrijd en deed goed mee in het groepje van de tweede tot aan de zesde man totdat hij twee keer ten val kwam en zevende werd. In de tweede manche revancheerde hij zich door op een hele sterke derde plaats over de finish te komen.

Benistant begon sterk aan de dag door in de tijdtraining een zesde tijd op de klok te zetten. Met zijn tijd zat hij in dezelfde seconde als de snelste man waardoor hij wist dat het met zijn snelheid goed zat om voorin mee te kunnen strijden.

In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam na een goed verlopen eerste ronde op een zesde plaats voorbij start. Al snel kreeg hij de vijfde plaats in handen en in het midden van de wedstrijd stootte hij door naar een vierde plaats. Benistant zat in een strijdend groepje van de tweede tot aan de zesde man en er kon nog van alles gebeuren. Echter met nog een aantal ronden te gaan kwam Benistant ten val en verloor hiermee zijn kansen op een top drie plaats. Omdat hij kort daarna nogmaals ten val kwam, moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een zevende plaats.

Benistant was voor de tweede manche belust op revanche. Ditmaal was zijn start beter en kwam hij op een derde plaats uit de eerste ronde. De hele wedstrijd wist hij de twee leiders te volgen en hield goed stand op een derde plaats. Ook toen hij in de slotfase onder druk stond van de vierde man hield hij het hoofd koel en kwam op een sterke derde plaats over de finish.

Met een 7-3 in de manches eindigde Benistant op een vijfde plaats in het dagklassement. Voor Benistant en Hutten Metaal Yamaha Racing zit het seizoen er nu op en ze kunnen terugkijken op een zeer succesvol seizoen. Binnenkort zal de line up voor seizoen 2021 gepresenteerd worden.

Daguitslag Grand Prix MX2 Arco di Trento:
1 Jago Geerts 41 Pnt
2 Ben Watson 40 Pnt
3 Jed Beaton 40 Pnt
4 Maxime Renaux 36 Pnt
5 Thibault Benistant 34 Pnt

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.