Thibault Benistant van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de zestiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento een indrukwekkende prestatie neer weten te zetten door in de tweede manche op een tweede plaats over de finish te komen. Voor Benistant was dit pas zijn tweede Grand Prix uit zijn carriere maar reed zeer sterk en liet zijn potentieel zien.

Het circuit van Arco di Trento heeft een harde ondergrond met veel hoogteverschillen en is dus iets heel anders dan een week eerder in Lommel waar Thibault zijn debuut maakte in de MX2 klasse. In de tijdtraining waren de verschillen tussen de rijders klein. Thibault zette een aantal keren aan en wist een tiende tijd neer te zetten waarmee hij slechts 1.6 sec langzamer was dan de snelste man.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Benistant want net na de start kwam hij ten val en moest daardoor als laatste aan de wedstrijd beginnen. De kersverse EMX250 kampioen bleef hier rustig onder en begon aan een inhaalrace. Hij kwam steeds beter in zijn ritme en slaagde erin om de ene na de andere rijder te passeren. Net na het midden van de wedstrijd kwam hij de top twintig binnen maar door het tempo hoog te houden, wist hij in de tweede helft van de manche nog verschillende rijders te passeren en kwam op een vijftiende plaats over de finish.

In de tweede manche vertrok de Yamaha YZ250F als een speer bij de start en dit zorgde ervoor dat hij op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Benistant kon leider Tom Vialle goed volgen en reed een ijzersterke wedstrijd. In het midden van de wedstrijd werd Benistant gepasseerd door Jago Geerts maar omdat Tom Vialle ten val kwam, bleef hij op een tweede plaats rijden. Benistant hoefde maar weinig toe te geven op Geerts en kwam op slechts twee seconden van hem op een tweede plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Thibault op een zesde plaats in Arco di Trento. Aanstaande woensdag komt hij aan de start bij de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2, eveneens op het circuit van Arco di Trento.

Daguitslag Grand Prix MX2 Arco di Trento:
1 Jago Geerts 43 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 43 Pnt
3 Tom Vialle 42 Pnt
4 Jed Beaton32 Pnt
5 Maxime Renaux 29 Pnt
6 Thibault Benistant 28 Pnt

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.