Na het behalen van de EMX250 titel in Lommel, heeft Thibault Benistant van Hutten Metaal Yamaha Racing zondag in de vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 een sterk debuut gemaakt.

Benistant wist in de eerste manche knap vierde te worden en kwam in de tweede manche na een valpartij op een elfde plaats over de finish.

Het circuit van Lommel lag er op zondagochtend zwaar bij. Het had namelijk veel geregend op de baan en hierdoor ontstonden er al snel lange sporen en diepe knippen. Thibault bouwde zijn snelheid op en ging na een aantal ronden op pad om een snelle tijd op de klok te zetten. Omdat het ook in de kwalificatie nog regende was het niet makkelijk maar na verschillende snelle ronden wist Thibault toch een nette zevende tijd op de klok te zetten.

Toen het starthek in de eerste manche viel, pakte Thibault een hele goede start en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase kon hij niet lekker in zijn ritme komen en viel daardoor terug naar een zesde plaats. Ondanks dit bleef hij rustig en kwam gedurende de wedstrijd steeds beter in zijn ritme. Dit zorgde ervoor dat hij weer terug naar voren kwam en in de slotfase de vierde plaats over wist te nemen. Thibault gaf deze positie niet meer uit handen en werd op een vierde plaats afgevlagd.

In de tweede manche was zijn start minder goed en moest hij van rond de tiende plaats aan een opmars naar voren beginnen. Binnen een aantal ronden wist hij zich op te werken naar een zevende plaats maar kwam niet veel later op de waves ten val waarbij zijn motor een beschadiging opliep. Ondanks dit zette Thibault zijn weg verder en wist er nog een elfde plaats uit te slepen.

Met een 4-11 in de manches sloot hij zijn Grand Prix MX2 debuut af op een zevende plaats in het dagklassement. Volgend weekend zal Thibault starten in de volgende triple header Grand Prix in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag Grand Prix MX2 Lommel:
1 Ben Watson 43 Pnt
2 Roan van de Moosdijk 40 Pnt
3 Maxime Renaux 38 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 36 Pnt
5 Isak Gifting 35 Pnt
7 Thibault Benistant 28 Pnt

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.