Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Heerde een top drie plaats weten te behalen.

Dankers ging in de eerste manche meerdere keren in de fout maar wist er toch nog een negende plaats uit te halen. In de tweede manche bleef hij verschoond van problemen en wist hij van rond de tiende plaats terug te komen naar een derde plaats.

In de training had de crosser uit Heesch een goed ritme in handen en zette een derde tijd op de klok. Dit zorgde voor vertrouwen voor de eerste manche en was er dan ook klaar voor om iets goeds te laten zien. Hij pakte een hele goede start en dook als derde de eerste bocht in. Echter in de eerste chicane kwam er een rijder voor hem tot stilstand waardoor Raivo in de fout ging en teruggeslagen werd naar een negentiende plaats. Later in de ronde kwam hij opnieuw ergens niet lekker uit waardoor hij terug zakte naar een eenentwintigste positie. Vanaf dat moment begon Dankers aan een opmars en kwam met grote stappen door het veld terug naar voren. In de slotfase ging hij in de aanval op de vijfde man maar kwam hierbij verkeerd uit en viel. Dit kostte hem een aantal kostbare posities waardoor hij de eerste manche afsloot op een negende plaats.

In de tweede manche was zijn start minder goed maar wel bleef hij verschoond van problemen. Raivo kon op een tiende plaats aan de wedstrijd beginnen en begon aan een opmars. Gedurende de wedstrijd kreeg hij de derde plaats in handen maar opdat moment waren de twee kopmannen al te ver weg waardoor hij ervoor koos om de wedstrijd zonder grote risico’s te nemen uit te rijden op een derde plaats.

Met een 9-3 in de manches eindigde hij op een vijfde plaats in het dagklassement. Aankomende zondag zal de crosser uit Heesch starten in het Open Nederlands Kampioenschap in Harfsen.

Daguitslag ONK 500 Heerde:
1 Roan van de Moosdijk 100 Pnt
2 Freek van der Vlist 90 Pnt
3 Rene de Jong 76 Pnt
4 James Carpenter 75 Pnt
5 Raivo Dankers 73 Pnt

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.