Sven van der Mierden van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft een sterke terugkeer gemaakt in het wereldkampioenschap MXGP in Lombardije. Op het modderige circuit van Mantova wist hij in beide manches zeventiende te worden en pakte hiermee acht punten. Micha Boy de Waal liet in beide manches een goede snelheid zien maar een valpartij bij de start en een mechanisch probleem zorgden ervoor dat hij niet tot scoren kwam.

Op zaterdag waren de omstandigheden droog maar dit was totaal anders op zondag. Door de vele regenval was het circuit veranderd in een grote modderpoel en was het in beide manches een ware slijtageslag.

In de eerste manche kwam Sven in de top twintig uit de eerste ronde en had gelijk een goed ritme in handen. Hij reed zijn eigen wedstrijd en ondanks dat hij een keer ten val kwam, waarbij hij twee plaatsen verloor, wist hij op een sterke zeventiende plaats over de finish te komen. Voor Micha begon de wedstrijd met een tegenslag want hij kwam bij de start ten val en moest vervolgens de pits in. Hierbij ging veel tijd verloren maar hij kwam met een goede snelheid terug naar voren en wist nog vierentwintigste te worden.

Ook in de tweede manche kwam Sven in de top twintig uit de eerste ronde. Op het inmiddels loodzwaar geworden circuit maakte Sven weinig  fouten en reed een gecontroleerde wedstrijd. Net als in de eerste manche bracht hij het tot een goed einde en pakte met een zeventiende plaats opnieuw vier punten. Micha kwam goed door de eerste ronde en kwam aan op een achttiende plaats. Helaas had hij te kampen met een elektronisch probleem waardoor hij uiteindelijk de manche niet uit heeft kunnen rijden en teleurgesteld terug moest naar het rennerskwartier.

In het dagklassement eindigde Sven op een negentiende plaats en Micha sloot het weekend af als negenentwintigste. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet Sven na vijf wedstrijden de negenentwintigste plaats. Volgend weekend staat de volgende Grand Prix op het programma in het Portugese Agueda.

Daguitslag Grand Prix Lombardije:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt
2 Pauls Jonass 42 Pnt
3 Gautier Paulin 33 Pnt
4 Clement Desalle 30 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 29 Pnt
19 Sven van der Mierden 8 Pnt
29 Micha Boy de Waal 0 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 241 Pnt
2 Tim Gajser 201 Pnt
3 Gautier Paulin 175 Pnt
4 Arminas Jasikonis 146 Pnt
5 Clement Desalle 142 Pnt
29 Sven van der Mierden 8 Pnt

Dit bericht is gepost in MXGP. Bookmark de link.