Sven van der Mierden heeft voor seizoen 2018 een nieuwe uitdaging en zal voor Hutten Metaal Yamaha Racing gaan rijden op een Yamaha YZ-F 450.

Momenteel is Sven bezig aan een ijzersterk seizoen waarin hij zesde werd in de Dutch Masters of Motocross, tweede in het Open Nederlands Kampioenschap MX1 en in de sterk bezette MXGP klasse zes WK punten wist te scoren.

Sven heeft deze week zijn handtekening onder het contract gezet en zal volgend seizoen naast Mike Gijsbertsen van start gaan in de Dutch Masters of Motocross MX1. Naast de wedstrijden in Nederland zal van der Mierden ook verschillende wedstrijden om het wereldkampioenschap gaan rijden om zo te proberen nog een stap voorwaarts te zetten.

Commentaar Sven van der Mierden: “Ik ben heel blij dat ik van Wim Hutten de kans krijg om deze stap te maken. Ik heb vijf seizoenen voor het SKS team gereden en wil hun enorm bedanken voor de fijne periode. Zij geloofden in mij en hebben ervoor gezorgd dat ik de beschikking had over top materiaal. Dankzij hun heb ik gedurende de jaren ook mooie stappen voorwaarts gemaakt, iets wat zonder hun absoluut veel moeilijker zou zijn geweest. Nu ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging en zal deze kans met beide handen aangrijpen om te proberen nog meer stappen te zetten.”

Commentaar teameigenaar Wim Hutten: ‘’We zijn dit jaar begonnen met het team maar volgend jaar wil ik de dingen toch wat professioneler aanpakken. Het is mijn passie en ik vind het mooi om getalenteerde rijders naar een hoger plan te begeleiden. Binnen het team krijgen ze hier de mogelijkheden voor want dankzij Yamaha hebben we topmateriaal en met de kennis en ervaring van Herjan Brakke hebben we een hele goede coach voor de rijders aan onze zijde.’’

Sven zal de wintermaanden gebruiken om de Yamaha naar zijn hand te zetten en om zijn conditie op peil te brengen zodat hij met frisse moed aan het nieuwe seizoen kan beginnen. Dit weekend staat voor de crosser uit Valkenswaard de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 op het programma in Boekel.