Hutten Metaal Yamaha Racing is er trots op om haar line up voor 2018 te presenteren. Het team zal zich gaan concentreren op de Dutch Masters of Motocross en probeert daarnaast zoveel mogelijk ervaring op te doen in het Buitenland. De doelstelling van het team is om in de komende jaren door te groeien naar een steeds hoger niveau!

In Yamaha heeft Hutten Metaal Yamaha Racing een belangrijke partner en de rijders zullen dan ook op de Yamaha YZ-F 450 machines aan de start komen. De rijders die uit zullen komen voor het team zijn Sven van der Mierden en Mike Gijsbertsen. Laatstgenoemde kwam dit jaar al uit voor Hutten Metaal Racing maar raakte helaas geblesseerd waardoor hij een groot deel van het seizoen heeft moeten missen. Hier is hij nu goed van hersteld en kan fris aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen.

Sven van der Mierden heeft deze week zijn handtekening onder het contract gezet en zal volgend seizoen naast Mike Gijsbertsen van start gaan in de Dutch Masters of Motocross MX1. Van der Mierden kende dit jaar een sterk debuutseizoen in de MX1 klasse en werd zesde in de eindstand van de Dutch Masters, twee in het Open Nederlands Kampioenschap en scoorde zes WK punten. Naast de wedstrijden in Nederland zal van der Mierden ook in 2018 verschillende wedstrijden om het wereldkampioenschap gaan rijden.

Naast Gijsbertsen en van der Mierden zullen ook Joey Bak en Jesse van Leeuwen voor Hutten Metaal Racing aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap MX1.

Commentaar teameigenaar Wim Hutten: ‘’We zijn dit jaar begonnen met het team maar volgend jaar wil ik de dingen toch wat professioneler aanpakken. Het is mijn passie en ik vind het mooi om getalenteerde rijders naar een hoger plan te begeleiden. Binnen het team krijgen ze hier de mogelijkheden voor want dankzij Yamaha hebben we topmateriaal en met de kennis en ervaring van Herjan Brakke hebben we een hele goede coach voor de rijders aan onze zijde.’’